Evacuatie studentenpand na korte brand bij pizzeria Da Carlo (Video)

Deel dit artikel
Groningen - Donderdag avond omstreeks 23:40 uur heeft er korte tijd brand gewoed in een koelkast bij pizzeria Da Carlo, aan het Gedempte Zuiderdiep in de binnenstad.

Hierop werden de hulpdiensten gealarmeerd, omdat de brandweer net terug gekeerd was voor een brandgerucht bij de Vismarkt kon men snel uitrukken naar het genoemde adres. Daardoor werd erger voorkomen. Toen de eerste tankautospuit van de Sontweg arriveerde hebben zij het boven gelegen studentenpand geëvacueerd. Ook werd uit voorzorg de post uit Vinkhuizen met een tankautospuiten en ladderwagen opgeroepen omdat het in de binnenstad bevond, maar wanneer zij ter plaatsen kwamen en bleek dat er niet veel aan de hand was konden zij weer huiswaarts. Ook was er kleine rookontwikkeling zowel in de pizzeria als het studentenpand. De brandweer is met een straal hogedruk het pand binnen gegaan, en hebben de al zwart geblakerde koelkast naar buiten gebracht. De brand trok veel bekijks daarom heeft de politie het gebied rond het pand afgezet met lint om de mensen op afstand te houden. Waarna de brandweer het pand weer veilig gaf mochten ook de studenten hun huis weer in.

Uiteindelijk bleef de schade beperkt tot de koelkast en wat lichte rookschade. Vermoedelijk is de oorzaak kortsluiting geweest.

 

 

Noord

Deel dit artikel