Jongen aangehouden voor beroving

Deel dit artikel
Groningen - De politie heeft maandagavond in een brandgang aan de Iepenlaan een 17-jarige jongen uit Groningen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een beroving.

Eerder die avond werd een pizzakoerier op de Dukdalf beroofd van zijn portemonnee, telefoon, scooter en helm.

De 18-jarige pizzakoerier wilde een bestelling afleveren bij een woning. Op het moment dat hij voor de deur stond, werd hij beetgepakt en moest hij zijn bezittingen afstaan. Drie donker geklede jongens gingen er vandoor op zijn brommer. Het slachtoffer is opgevangen door andere bewoners. Agenten keken uit naar het signalement van de daders. Ook was er informatie over de buitgemaakte scooter bekend. Aan het eind van de avond zagen surveillerende agenten de betreffende brommer rijden op de Esdoornlaan. Toen de jongens de agenten zagen, gingen ze er als een speer vandoor. Een van de jongens reed op de gestolen scooter. Twee andere jongens reden op een snorfiets. De scooterrijder wist te ontkomen. De agenten gingen achter de snorfietsers aan. Vanaf de Maluslaan reden ze naar de Kornoeljestraat. Een van de agenten ging er rennend achterna toen de scooter een brandgang in reed. De scooter reed dwars door de bosjes heen. De bijrijder stapte af en werd aangehouden. Het bleek een 17-jarige jongen uit Groningen te zijn. De jongen is ingesloten en de politie stelt een onderzoek in.

Met Burgernet werd de hulp ingeroepen van bewoners. Hierbij werden 113 mensen bereikt. Burgernet is actief in Veendam en Winsum en Groningen. Help ons mee met uw ogen en oren en geef u ook op voor Burgernet!

Kijk voor meer informatie op www.burgernet.nl.

Deel dit artikel