Vrouw raakt zwaargewond bij woning in Nieuwe Pekela

Deel dit artikel
Nieuwe Pekela - Maandag aan de begin van de middag werden de hulpdiensten naar de Berkenlaan in Nieuwe Pekela gestuurd. Een vrouw raakte dusdanig gewond dat het ambulance personeel de verpleegkundigen van het traumateam opriep ter ondersteuning. Deze landde met de traumahelikopter op een nabijgelegen grasveld.

Volgens buurtbewoners stond de vrouw op het dak van een schuurtje. Wat zich daarna heeft afgespeeld is niet geheel duidelijk. Een overbuurman meende dat ze van het dak gevallen was. Een andere buurtbewoner vertelde dat de vrouw door het dak was gezakt. (Meer info hierover volgt later) De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar een ziekenhuis. Vele Pekelders kwamen af op de sirenes en de traumahelikopter.

Mobiel Medisch Team – Een MMT bestaat uit een arts (chirurg of anesthesioloog) een verpleegkundige en een piloot. Het Mobiele Medische team levert ter plekke specialistische acute medische zorg aan slachtoffers van ernstige ongevallen en rampen. De leden van dit team zijn opgeleid en getraind voor deze bijzondere vorm van hulpverlening. De zorg door een MMT vormt een aanvulling op de reguliere ambulancehulpverlening. Cruciaal is dat het MMT zo snel mogelijk ter plaatse is. Uit onderzoek is gebleken dat zo snel mogelijk hulp bieden van medische zorg mensenlevens kan redden en tot minder invaliditeit kan leiden. Wanneer het het MMT wordt vervoerd per traumahelikopter wordt nauw samengewerkt met de piloot en bij vervoer over de weg met de chauffeur.

Deel dit artikel