Filmmaatschappij `steekt` boerderij in brand (Video)

Deel dit artikel
Sint Nicolaasga - Zondagavond is een boerderij aan de Scharleijen in Sint Nicolaasga in vlammen opgegaan.

Onder toeziend oog van de St Nykster brandweer heeft filmmaatschappij Waterland Film en TV, de leegstaande en vervallen boerderij met behulp van een special effects bedrijf volledig uit laten branden.

Dit ten behoeve een nieuwe TV serie die in 2012 op de tv zal komen. De serie met de naam Het geheim van Barslet is op meerdere plaatsen in Fryslan opgenomen.

Er is lang naar een leegstaande boerderij gezocht die ook af mocht branden. In Ureterp was wel een boerderij die gesloopt moest worden, maar de gemeente verleende geen toestemming om die dan maar in brand te zetten.

De gemeente Skarsterlan deed dat wel en zo konden de opnames dus in St Nicolaasga plaats vinden. Na een aantal dagen voorbereiding was het zondagavond dus zo ver. Binnen een uur waren de opnames klaar en was de boerderij volledig afgebrand.

De St Nykster brandweer verleende ondersteuning in de vorm van beveiliging, maar hadden ook een rol als zichzelf in de opnames. Na afloop heeft de brandweer de nog nasmeulende restanten geblust. Er kon op een geslaagde draaidag worden teruggekeken

Deel dit artikel