Politie onderzoekt beroving taxichauffeur

Deel dit artikel
Groningen - Een 41-jarige taxichauffeur uit Groningen is vrijdagnacht op de Elzenlaan van zijn autosleutel en geld beroofd. Omstreeks 02.05 uur stapten twee mannen op de Grote Markt in de taxi.

Ze wilden naar Selwerd. De Elzenlaan werd uiteindelijk hun bestemming. De taxichauffeur werd beetgepakt en hij moest zijn geld en zijn autosleutel afstaan. De berovers gingen er vervolgens vandoor. De recherche startte direct een onderzoek.

Zij kregen ondersteuning van de technische recherche en een agent met speurhond. In de omgeving werd later op de avond een man aangehouden die aan een van de signalementen voldeed. Uiteindelijk bleek hij er niets mee te maken te hebben. Bij de politie zijn twee signalementen bekend. Het gaat om twee blanke mannen, beiden tussen 1.75 en 1.80 meter lang. De een heeft blond tot rossig achterover gekamd haar. Hij droeg een zwarte wollen half lange jas en vermoedelijke een donkere spijkerbroek. De andere man is kalend met nog wat haargroei aan de zijkant van zijn hoofd en heeft een gezet postuur. Hij droeg een grijsachtige trainingsjas met zwart geruite opdruk en een lichtblauw gebleekte spijkerbroek. Beide daders liepen weg in de richting van de Plataanlaan en daarna linksaf richting het tunneltje van de onderdoorgang naar het crematorium. De politie stelt een onderzoek in. Mensen die iets gezien of gehoord hebben of meer weten over de identiteit van de mannen worden verzocht contact op te nemen met de politie Groningen, via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Deel dit artikel