Sietze de Bruyne neemt na 33 jaren trouwe dienst afscheid

Deel dit artikel
Winschoten - Maandagavond kwam er tegen 20:37 uur een melding van een buitenbrand aan de Hazelaarstraat 9 bij het gemeenteterrein. Bij aankomst bleek het te gaan om Sietze de Bruyne

Die nam na 33 jaar afscheid van de brandweerkorps Winschoten, waar hij vanaf 1 april 1977 bij kwam. De familie en collega's hebben voor hem nog een laatste uitruk in scene gezet.

Op moment van de melding had iedereen zich verstopt vlak bij de brand tot op het moment dat de brandweer voertuig passeerde sloten de mensen ter voet er achter de Tas aan. Vervolgen mocht hij zelf de brand blussen. Nadat de brand geblust was en de brandweerlieden weer in de auto zaten en weg zouden rijden kwam er onverwachts een echte melding binnen van water overlast aan de Stationsweg 27 te Winschoten.

Bij aankomst bleek er in de leeg staande café een laag water van zo'n 75cm hoog in de kelder te staan wat weer doorlekte naar de buren. Hier heeft de brandweer het water weg gepompt. de waterbedrijf zorgde er voor dat de hoofdafsluiter in de straat dicht werd gedraaid.

Tijdens het graven naar de hoofdafsluiter werd door de medewerker van het waterbedrijf een gasleiding geraakt. Hierna werd een gaslucht waargenomen waarop de netbeheerder werd gewaarschuwd. Deze kwam met meerdere auto's en mensen ter plaatse maar kon door middel van verschillende metingen geen lekkage vaststellen. Er restte de medewerkers niets dan het gat te dichten en de straat weer weer dicht te leggen. Volgende week zullen voor de zekerheid nogmaals metingen worden verricht om uit te sluiten dat er
daadwerkelijk geen lekkage is ontstaan.

 

 

Deel dit artikel