Twee verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij schietincident

Deel dit artikel
Leeuwarden - De politie heeft dinsdagavond twee mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een schietincident welke dinsdagavond rond 18.30 uur plaats vond op de Canadezenlaan.

Daarbij werd door twee inzittenden vanuit een auto op een man geschoten. De man, een 33-jarige inwoner van Leeuwarden wist de kogels te ontwijken door op de straat te gaan liggen. Vervolgens ging het betrokken voertuig er met hoge snelheid vandoor. Getuigen belden direct via 1-1-2 de politie en gaven een kenteken van het betrokken voertuig en een signalement van de twee inzittenden door. Door de Meldkamer van politie Fryslân werden direct alle eenheden op de hoogte gebracht. Een half uur later werd in de T.H. de Vriesstraat in Harlingen de betrokken auto aangetroffen. In de directe nabijheid van de auto werd een 21–jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden. Hij bleek gewond aan zijn arm te zijn. Na een medische behandeling werd de verdachte overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verhoor werd ingesloten. De andere inzittende, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, bleek er vandoor te zijn gegaan. De politie kent de identiteit van deze verdachte en vraagt deze verdachte zich bij de politie te melden. De 33-jarige inwoner van Leeuwarden die werd beschoten, werd eveneens door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de 21-jarige verdachte die in Harlingen werd aangehouden, met een mes te hebben gestoken.

De auto van de verdachten werd in beslag genomen en zal op sporen worden onderzocht. Ook op de plaats delict in de Canadezenlaan werd door de technische recherche onderzoek gedaan. Tekst; politie.nl

Deel dit artikel