112-Dag Ameland goed bezocht + brandweerman worden !

Deel dit artikel
Ballum ( Ameland) - De 112-dag op Ameland was goed bezocht. De KNRM, Politie, Brandweer, Ambulance en het Sigma team waren bij deze dag betrokken.

Vele vakantiegangers namen een kijkje bij de Amelandse hulpdiensten.

De KNRM gaf een demonstratie van het redden van mensen te water. Hierbij waren 3 personen te water geraakt, welke moesten worden gered. Deze werden gered door middel van het scheppen. Bij het scheppen gaat de de achterkant van de boot naarbeneden waarna de personen er op kunnen klimmen.

De brandweer gaf enkel kleine demonstratie met als thema “wat is een vlam in de pan'. hierbij lieten ze zien wat er gebeurt bij dat soort voor vallen en ook hoe er dan gehandeld moet worden. Ook werd er door vele mensen een kijkje genomen in de brandweer vrachtwagen.

De ambulance liet aan de mensen zien hoe zij handelen bij patienten en vertelden wat alles betekende. Het was een gezellige en leerzame dag. Interesse in de brandweer?

Heb je interesse om bij de vrijwillige brandweer van Ameland, korps Nes of korps Hollum, te komen of heb je nog vragen? Neem dan contact op met de heer H, van der Veen of de heer H. Geerts van brandweer Noordoost Fryslân via telefoon nummer ( 0519 )  228020 of [email protected]  

Deel dit artikel