Vrouw(25) verdacht van babymoorden in Friesland

Deel dit artikel
Nij Beets - Een 25-jarige vrouw uit Nij Beets wordt verdacht van moord c.q. kindermoord op haar baby's. Ze bracht de kinderen in een periode tussen 2002 en begin 2010 ter wereld.

De zaak kwam bij de politie aan het rollen naar aanleiding van een aangifte tegen de vrouw uit de naaste omgeving.

Deze vond plaats in eind maart 2010 en zou gaan over mogelijke adoptie. De vrouw was meerdere keren in verwachting geweest en er was onduiddelijkheid over de geboorte van de kinderen en waar deze zich zouden bevinden. De politie heeft de vrouw als getuige gehoord en tot tweemaal toe gaf ze aan dat de kinderen via adoptie waren afgestaan. Er zouden officiële papieren zijn maar deze kon ze niet overleggen aan de politie.

Op 4 augustus werd ze aangehouden als verdachte en werd er een onderzoek gedaan in de ouderlijke woning waar ze nog altijd woonde In de woning aan de Van Eedenstrjitte in Nij Beets heeft de technische recherche donderdag uitgebreid onderzoek gedaan. De vrouw, die bij haar ouders woonde, zou woensdag al aangehouden zijn. De ouders van de verdachte hebben elders een onderkomen gekregen zodat de politie uitgebreid onderzoek kan doen. De ouders gaven aan niet op de hoogte te zijn van de zwangerschap van haar dochter. De politie heeft vier koffers aangetroffen op de zolder van de woning. Deze koffers zijn overgebracht naar het NFI voor onderzoek. Zij vonden in tenminste drie van de koffers een kinderlijkje. De inhoud van de vierde koffer is nog onduidelijk. De politie heeft 20 rechercheurs op de zaak gezet. De gehele Eedenstrjitte is afgezet. Zaterdag wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor de bewoners in Nij Beets.

(tekst en foto`s Hvnieuws.nl/ Michel van Dijk)

 

Omr Fr meldt

 

Telegraaf meldt het volgende

Deel dit artikel