Open dag brandweer Groningen 18 September

Deel dit artikel
Groningen - Op zaterdag 18 september 2010 organiseert Brandweer Groningen weer een open dag. De brandweerkazerne aan de Sontweg is open van 10.00 tot 16.00 uur.

Iedereen is 18 september van harte welkom. Maak kennis met de brandweer van Groningen en bekijk onze voertuigen van dichtbij.

Programma van de open dag: Tijdens de open dag kunt u van dichtbij kennis maken met onze voertuigen, ons materiaal en natuurlijk de brandweermannen en vrouwen van Brandweer Groningen. Een groot deel van het materieel kan bekeken worden op de opendag.Daarnaast is er ook een aantal historische brandweervoertuigen te bezichtigen.

Demonstraties: Elk heel uur (11.00, 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur) zijn er demonstraties op het oefenterrein van de brandweerkazerne.De brandweer doet meer dan blussen en het redden van mens en dier. Daarom zijn bijvoorbeeld ook de afdelingen Preventie, Risicobeheersing en Operationele Voorbereiding, Crisismanagement Groningen en de Regionale Brandweer aanwezig. Partners aanwezig: Omdat we vaak niet alleen werken, hebben we een aantal van onze partners uitgenodigd tijdens de open dag. Zo zijn er onder andere een boot van de waterpolitie, een voertuig van Rijkswaterstaat, een aantal ambulances, de trauma helikopter van het UMCG en materiaal van de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen).

Tot slot is er vermaak voor jong en oud zoals schminken en een luchtkussen voor kinderen en bovendien een demonstratie met model-brandweerwagens van de Noord Nederlandse Modelbouw Groep. Goed om te weten Parkeren en vervoer Vanwege het grote aantal bezoekers dat we verwachten tijdens de open dag, is het verzoek aan iedereen om zoveel mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer naar de Sontweg te komen. Uw fiets kunt u kwijt in de tijdelijke fietsenstalling schuin voor de kazerne en er is een bushalte aan de Sontweg.Mensen die met de auto komen, kunnen deze parkeren op het parkeerterrein van Arriva, schuin tegenover de kazerne.

Op deze website vindt u een kaartje met de locatie van de kazerne

Deel dit artikel