Acht gewonden bij ernstig ongeval op de N366 bij Stadskanaal (Video)

Deel dit artikel
Stadskanaal - Op de kruising van de N366, A.G. Wildervanckweg, met de N378, de van Boekerenweg, zijn zondagmiddag rond 16.20 uur, acht personen, waaronder vier kinderen, gewond geraakt bij een aanrijding. Een auto botste op een bedrijfswagen. Een van de kinderen liep ernstige verwondingen op.

Vermoedelijke oorzaak

Een auto met daarin drie vrouwen en vier kinderen wilde linksaf slaan richting Pekela. Vermoedelijk zag de 25-jarige bestuurster uit Muntendam een naderende bedrijfswagen tegemoet. De bedrijfswagen kwam uit de richting Pekela en ging rechtdoor op de T-splitsing. De bestuurster van de wagen, een 36-jarige vrouw uit Musselkanaal, raakte door de aanrijding licht gewond. Zij werd voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Na onderzoek mocht zij het ziekenhuis weer verlaten. Haar 33-jarige partner raakte niet gewond.

 

Letsel

In de auto zaten naast de bestuurster nog twee andere vrouwen. Een 32-jarige zwangere vrouw uit Groningen en een 34-jarige vrouw uit Groningen. Alle vrouwen die in die auto zaten zijn opgenomen in een ziekenhuis. Drie van de kinderen, in de leeftijd van 1 tot 9 jaar, mochten na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Een 6-jarig kindje liep ernstige verwondingen op en is geopereerd. De aard van het letsel is niet bekend.

 

Hulpverlening en onderzoek

De traumaheli, meerdere ambulances, de brandweer en de politie kwamen op het ongeval af. Een man en een vrouw uit Stadskanaal verleenden eerste hulp aan de slachtoffers. De verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De auto en de bedrijfsauto raakten flink beschadigd en zijn afgesleept.

 

N366 Veilig

Vanwege het grote aantal ongevallen op de N366 zijn onder andere Regiopolitie Groningen en de provincie Groningen in 2009 een verkeersveiligheidsproject gestart: N366 Veilig. Doel van het project is in vijf jaar tijd het aantal ongevallen en het aantal slachtofferongevallen met vijftig procent te laten dalen. De aanpak bestaat uit een combinatie van maatregelen op het gebied van infrastructuur, handhaving en educatie. Ook deze kruising wordt ongelijkvloers gemaakt. Kijk voor meer informatie op  www.n366veilig.nl.

Dagblad van het Noorden

Telegraaf

 

7 mensen in een auto geeft problemen bij een verzekeringsmaatschappij !

Deel dit artikel