Nu op 112nederland: Wederom Forse brand in Emmer-Compascuum

Deel dit artikel
Emmer-Compascuum - Vrijdagavond omstreeks 23:15 uur werd een woningbrand gemeld aan de Hoofdkanaal Westzijde in Emmer - Compascuum. Bij aankomst van de brandweer bleek er opnieuw brand te zijn in een leegstaand gebouw. 18 Juli jongsleden is ook al een poging gedaan om het gebouw in brand te steken. Toen was de brandweer de brand snel meester.

Echter deze keer kon een grote brand niet voorkomen worden. In het begin was er alleen veel rook zichtbaar. Al snel bleek dat een binnenaanval niet meer verantwoord was. Al gauw sloegen de vlammen uit het pand. Eerste zorg was een naastgelegen kerk nat te houden om deze te sparen van de vlammenzee. De brand was moeilijk te blussen. Deze verspreidde zich over de gehele bovenverdieping. Keer op keer leek de brand onder controle maar telkens nam het vuur de overhand. Uiteindelijk na een aantal uren kreeg de brandweer het vuur onder controle.

Een groot deel van de nacht is er nog nageblust. Buurtbewoners maken zich ernstige zorgen over het feit dat in dezelfde straat nog een reeks lege panden staat waarvoor gevreest word dat ze in brand worden gestoken.

Noord 

 

 

Deel dit artikel