Dode bij ernstig ongeval auto te water (Video)

Deel dit artikel
Blije - Op de t-kruising Heskamperweg en de Mieddyk is vrijdagmiddag een man verongelukt bij een verkeersongeval.

 De man reed in zijn auto en raakte vermoedelijk onwel. Hierdoor verloor hij de macht over het stuur en kwam met zijn voertuig op de kop in de vaart terecht. Omstanders konden het slachtoffer uit de auto bevrijden en zijn gelijk begonnen met reanimeren.

Dit werd niet veel later door het gealarmeerde ambulancepersoneel overgenomen. Ook werd het Mobiel Medisch Team per helikopter ingevlogen om assistentie te verlenen. Het mocht allemaal niet meer baten. De man stierf ter plaatse. Omdat niet geheel duidelijk was of er nog meer slachtoffers in de auto zaten werd de brandweer gealarmeerd. Zo kwamen de duikteams van Dantumadiel en Leeuwarden en de korpsen van Hallum en Ferwerd ter plaatse. Na het bergen van de auto werd de vaart door duikers afgezocht maar niets gevonden.

Op het moment dat de hulpdiensten konden vertrekken bleek de geborgen auto vlam te vatten. Door  het water was onder het dashboard kortsluiting ontstaan en zorgde voor enige rookontwikkeling. Op de bergingswagen werd de beginnende brand geblust en voor de zekerheid de accuklemmen los gemaakt.

 

 

Telegraaf

Deel dit artikel