Drukke middag voor brandweer Stadskanaal

Deel dit artikel
Stadskanaal - Woensdagmiddag was het een drukke middag voor de brandweer van Stadskanaal. Nadat men net terug was van een autobrand kwam er een melding van een woningbrand aan de Utrechtselaan in Stadskanaal. Hierop werd er uitgerukt met een tankautospuit en een hoogwerker.

De brand was in een flatwoning op de 1e verdieping. De reeds aanwezige politie had al een onderzoekje ingesteld en ontdekt dat de bewoners niet aanwezig waren. De brand was ontdekt door mede flatbewoners die reageerden op het alarm van de rookmelder die afging. Toen de brandweer ter plaatse was kwam er ook net een medewerker van Lefier ter plaatse die de brandweer heeft geholpen met toegang verschaffen, omdat dit niet op de manier ging zoals men graag wilde moest de ruit van de voordeur er aan geloven. Binnen had men al snel ontdekt wat het brandalarm af had doen gaan, er stond namelijk een pan op het vuur die drooggekookt was. Nadat deze pan uit de woning was verwijderd kon de brandweer weer terugkeren naar de kazerne. Lefier heeft vervolgens weer voor afdichting van de woning gezorgd.

Stadskanaal –  Woensdagmiddag werd de brandweer van Stadskanaal gealarmeerd voor een autobrand bij de LIDL aan de Hoofdstraat. Ter plaatse aangekomen bleek er een Fiat Panda in brand te staan. De brand bevond zich in de motorruimte van het voertuig. De brandweer heeft de brand geblust, waarna het voertuig is afgesleept door een bergingsbedrijf. De eigenaar van de Fiat vertelde dat het voertuig direkt na het starten in brand was gevlogen en dat het binnen enkele seconden een felle brand was. Hulp van het personeel van de LIDL met een brandblusser was eigenlijk al bijvoorbaat mislukt vanwege de hevige brand onder de motorkap.

Deel dit artikel