Bolsward wint laatste wedstrijd skûtsjesilen in Sneek(Video)

Deel dit artikel
Grou-Earnewoude-Terherne-Stavoren-Sneek - Het skûtsje van Bolsward heeft vrijdag de laatste wedstrijd van het SKS-skûtsjesilen op het Sneekermeer gewonnen.

Sneek

Dat had geen gevolgen meer voor de einduitslag. Het skûtsje van Heerenveen was donderdag al zeker van de eerste plaats in het eindklassement.

Joure eindigde als tweede in het eindklassement en Sneek als derde. Schipper Pieter Brouwer van het winnende skûtsje Heerenveen zei ,,ontzettend blij en trots te zijn.''

 

Terherne

Ook vandaag was het weer een schitterde dag voor plubliek en de bemanning van de skutsjes.

Eernewoude (1) Terherne (2) en Heerenveen (3)

Grou

De politie heeft zaterdag een grootscheepse alcoholcontrole gehouden na afloop van het skûtsjesilen op en rondom de Pikmeer. Tijdens de controle werden 109 schippers en/of roergangers gecontroleerd op het varen onder invloed van alcohol. Dertien van hen werden door de agenten meegenomen voor een ademanalyse aanboord van de P64 van de waterpolitie van het KLPD. Uiteindelijk bleken negen schippers te veel te hebben gedronken. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. Verder was het een zeer geslaagde dag.

Na het skutsjesilen in Grou werd er zondag opnieuw gefeest. Met een gezellige braderie met vele kramen opende zeilkoningin en de hofdame de Simmerwike. In het hele dorp werd een palinglucht geroken, deze vissen werden gerookt op een ambachtelijke wijze.

Earnewoude

Pieter Meeter van Bolsward heeft in Earnewoude voor de tweede keer het skutsjesilen gewonnen. Leeuwarden werd achter Bolsward tweede en de Joure derde. Bij de zeilwedstrijd kregen het skutsje van Bolsward en Sudwesthoeke een aanvaring waarbij een protestvlag werd gehesen. Deze is op de onderste video te zien. 

Stavoren:

Pieter Brouwer schipper van Heerenveen heeft in Stavoren gewonnen, hij liet het skutsje van de Joure achter zich. Vier skutsjes kwamen met een protestvlag over de finish, Sneek en Bolsward tegen elkaar. Grou en Leeuwarden waren de overige twee skutsjes met een protestvlag.

Pieter Brouwer is erg blij met deze overwinning. Hij staat nu bovenaan het klassement.

Met dank aan: VRG

Deel dit artikel