112Groningen.nl

Twitter />
Zaak Els Slurink. Al 140 nieuwe tips binnen na Opsporing Verzocht (Update)
03-02-2021, Redactie 112Groningen.nl

Zaak Els Slurink. Al 140 nieuwe tips binnen na Opsporing Verzocht (Update)


Groningen - Op 26 januari 2021 staat de uitzending van Opsporing Verzocht grotendeels in het teken van het onderzoek naar de dood van Els Slurink.

De psychologe werd in de nacht van 20 op 21 maart 1997 om het leven gebracht in haar woning aan het Van Brakelplein in Groningen. Ze overleed als gevolg van een steekwond, recht in haar hart. De afgelopen 24 jaar probeerde de politie meermaals de zaak op te lossen. Tot op de dag van vandaag is niemand aangehouden. De uitzending van Opsporing Verzocht begint dinsdagavond om 21.20 uur op NPO1.

 

Sinds 18 januari vraagt de politie op verschillende manieren, lokaal en landelijk, aandacht voor de zaak in de hoop mensen te bereiken die belangrijke informatie hebben. Eerder onderzoek naar cold cases toont aan dat daders in deze zaken vaak aan mensen in hun omgeving vertellen wat ze hebben gedaan. De politie denkt daarom dat er personen moeten zijn die meer weten over de dood van Els en misschien zelfs kunnen vertellen wie verantwoordelijk is voor haar overlijden. De politie stelt nu alles in het werk om met die mensen in contact te komen. Informatie over de cold case is ook snel en eenvoudig te raadplegen via www.politie.nl/elsslurink.

 

Opsporing Verzocht

 

Een extra lange aflevering van Opsporing Verzocht besteedt op 26 januari aandacht aan de zaak. Daarin een reconstructie van de laatste dag van het leven van Els Slurink. Nabestaanden vertellen wie Els was en welke impact haar plotselinge overlijden nog altijd heeft. En uiteraard licht de politie de laatste stand van zaken in het onderzoek toe.

 

 

 Wat gebeurde er

 

Op vrijdag 21 maart 1997 verschijnt de 33-jarige Els Slurink niet op een afspraak op haar werk. Haar collega’s vertrouwen het niet en gaan naar haar huis aan het Van Brakelplein in Groningen. Door het raam van het huis zien zij Els op de vloer liggen. Zij bellen direct 112. De ambulance is er als eerste, de politie komt kort daarna. 


De ambulancemedewerkers trappen de deur in en stellen al snel vast dat Els niet meer leeft. Zij blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. De avond of nacht voor haar dood moet dus iemand in haar huis zijn geweest. Het is na al die jaren nog altijd niet bekend wat zich precies in de woning van Els heeft afgespeeld en door wie en waarom zij om het leven is gebracht.


De afgelopen 24 jaar hebben alle onderzoeksinspanningen nog altijd niet tot de oplossing van deze zaak geleid. Het is dus nog steeds onduidelijk wat er in de woning van Els Slurink is gebeurd en wat de aanleiding voor haar dood is geweest. Het onderzoek naar haar dood zal niet gesloten worden tot een dader aangewezen kan worden. Uiteindelijk wil de politie niets liever dan de vragen van de nabestaanden kunnen beantwoorden.


Communicatieoffensief
Eerder onderzoek naar cold cases toont aan dat daders in deze zaken vaak aan mensen in hun omgeving vertellen wat ze hebben gedaan. De politie denkt daarom dat er personen moeten zijn die meer weten over de dood van Els en misschien zelfs kunnen vertellen wie verantwoordelijk is voor haar overlijden. De politie stelt nu alles in het werk om met die mensen in contact te komen. 

Op bijna honderd locaties in de stad Groningen vraagt de politie vanaf maandag 18 januari 2021 om tips in het onderzoek naar de dood van de 33-jarige Els Slurink, nu bijna 24 jaar geleden. Het communicatieoffensief is het eerste in de nieuwe landelijke aanpak van cold cases, met als motto ‘Het is nooit te laat om te praten!’.


Het is nooit te laat om te praten!
De politie heeft nog altijd veel vragen rond de dood van Els Slurink. Haar nabestaanden hopen nog elke dag op antwoorden. Voor hen is het is onverteerbaar dat zij niet weten wie Els om het leven bracht en waarom. Er is de politie alles aan gelegen de familie eindelijk duidelijkheid te kunnen geven. En uiteraard de persoon op te sporen die dit heeft gedaan, want iemand die zó’n ernstig misdrijf pleegt mag daar niet zomaar mee wegkomen. Els Slurink is nu bijna 24 jaar geleden overleden, maar het is nooit te laat om te praten!


Beloning
De hoofdofficier van justitie looft een beloning uit van 15.000 euro voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de dader(s).


Informatie?
Vermoedt u wie Els om het leven heeft gebracht? Het is nooit te laat om te praten! Of heeft u andere informatie die misschien van belang kan zijn in het onderzoek naar haar dood? De kleinste stukjes informatie kunnen van belang zijn. Help nabestaanden uit hun onzekerheid. Bel gratis de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of mail naar coldcase@politie.nl. 

U kunt uw informatie desnoods anoniem delen door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier, via de website op www.politie.nl.
 
Bijna honderd locaties in de stad Groningen zijn gedurende twee weken voorzien van abriposters met daarop de vraag ‘Wie bracht Els Slurink om het leven?'. Ook een digitaal billboard op de Grote Markt in de stad vraagt aandacht voor de zaak. Daarnaast zal het Mobiel Media Lab op verschillende plekken in de stad verschijnen. Ook krijgt de cold case aandacht op de lokale en nationale sociale mediakanalen van de politie. 

 

Update: Naar aanleiding van de uitzending kwamen er al ruim 86 tips binnen, bovenop de 13 tips die we eerder meldden. Ontzettend bedankt voor het meedenken! Heeft u nog informatie die u nog niet met ons heeft gedeeld? Bel de Opsporingstiplijn op 08006070.

 
Update 02/02/2021:
In de uitzending van dinsdagavond 2 februari bleek dat er inmiddels al 140 tips bij de politie binnen zijn binnengekomen. Iedereen bedankt voor het meedenken! Heeft u nog informatie die u nog niet heeft gedeeld? Bel de Opsporingstiplijn op 0800-6070. 

 

 

Twitter
Zaak Els Slurink. Al 140 nieuwe tips binnen na Opsporing Verzocht (Update) Zaak Els Slurink. Al 140 nieuwe tips binnen na Opsporing Verzocht (Update)
Archief
maandag 22 februari
Brandstichting bij woning in portiekflat Asingastraat
Verwarde man door speciaal politieteam van dak gehaald
Fietsster gewond bij verkeersongeluk in Hoogkerk
Horecabranche gaat naar de rechter om heropening af te dwingen
Gewonde bij ongeval N362 Meedhuizen
Zwaar transport naar Eemshaven
Gaslek Oostersingel na werkzaamheden aan stoep
Politie deelde vorige week 421 avondklokboetes uit in Groningen
77 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 208 in provincie
Drone team politie ingezet bij onderzoek brand Veendam (2x Video)
Nieuw platform Slachtofferhulp is 'voor de helpers'
Politie in actie: zo min mogelijk geldboetes
Landelijk: 6436 boetes voor het niet naleven van de avondklok
Zeer grote brand in centrum van Veendam (Video)
zondag 21 februari
Dronken automobilist op N33 raakt rijbewijs kwijt
Flatbrand blijkt barbecue in Groningen
‘Avondklok drie weken langer van kracht, kappers en scholen weer deels open’
Brandweer inzet bij fabriek in Bad Nieuweschans (Update)
Traumahelikopter ingezet voor gevallen fietser in Stadskanaal
Complotdenkers leggen bloemen bij Peerd van Ome Loeks (Video)
Brandweer blust brandende bult riet bij Kardinge in Groningen
Gebied ter hoogte van voormalig azc Bellingwolde afgezet vanwege gaslek
Catshuisberaad over coronamaatregelen begonnen
RIVM telt 64 nieuwe besmettingen in gemeente, 203 in provincie
Brandweer plaatst olieschermen bij jachthaven in Ter Apel
Werkschip in de haven van Delfzijl gezonken
Aardbeving 0.8 bij Nieuwolda
Woningbrand op zes hoog Morgensterlaan (Video)
zaterdag 20 februari
Scooterrijder botst achterop auto en raakt zwaargewond (Video)
RIVM telt 59 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 197 in provincie
Ambulancemedewerker even geraakt door autospiegel
Doneer aan Stichting Ambulance Wens Nederland
Van schaatsen in de kou naar vliegeren in de zon bij Blauwestad
Aanhanger gekanteld op N46 bij stad
Porsche komt in sloot bij Oostwold(Oldambt)
Schoorsteenbrand in Peize snel onder controle
Rijen bij wasstraten: 'Het zout moet eraf' (Video)
Winsum: Bestel uw fiets online of maak een afspraak!
Zuidelijke ringweg dit weekend deels dicht door werkzaamheden

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas Meijering Koeriersdienst
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen