112Groningen.nl

Twitter />
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
01-01-2021, 112Groningen.nl

Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)


Groningen - Het jaar 2020 zit er bijna weer op. Het was een bijzonder jaar waarin veel is gebeurd. Vannacht om twaalf uur luidden we het nieuwe jaar in. In dit liveblog houden wij u op de hoogte van wat er in de provincie en in de stad gebeurt rondom oud & nieuw
• Bel 112 voor spoedeisende hulp bij direct levensbedreigende situaties of andere noodgevallen. 
• Ervaart u vuurwerkoverlast, dan kunt u dit altijd doorgeven aan de politie in uw woonplaats via het telefoonnummer 0900-8844. 
• Heeft u de brandweer nodig, maar is er geen sprake van een spoedsituatie? Bel dan met de brandweer via het telefoonnummer 0900-0904. 


De nieuwste updates staan bovenaan in de liveblog:
 
 
01:00 uur - Bij deze sluiten wij de liveblog. Wij wensen u een prettige nacht. 
 
 
00:59 uur - Bedrijfsbus in brand in stad Groningen
Omstreeks tien voor één  is er brand uitgebroken in een bedrijfsbus aan de Soendastraat in de stad Groningen. De brandweer was snel ter plaatse en kon voorkomen dat de bus volledig in vlammen opging. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend. De politie doet hier onderzoek naar.
 
 
00:48 uur - Autobanden in brand stoken in Marum
Op de Marktstraat in Marum hebben jongeren autobanden in de brand gestoken. Bij de brand komt veel rookontwikkeling vrij. Brandweerlieden hebben het brandje snel onder controle gebracht, waarna de bult met autobanden door de gemeente werd opgeruimd.
 
 
00:42 uur - Drukte brandweer-meldingen neemt af
Het valt in de provincie nog aardig mee met de drukte voor de brandweer. De brandweer meldingen zijn minder geworden en het lijkt zelfs 'rustig' te gaan worden.
 
 
00:23 uur - Eerste brandweer melding in 2021 in provincie Groningen 
De eerste officiële brandweer melding voor 2021 in de provincie Groningen is een feit. Het betreft een melding van een afval brand aan de Engelstilstraat in Winschoten. Oudjaarsdag was het ook al raak in deze straat.
 
 
00:00 uur - 3...2...1... Gelukkig nieuwjaar!
Namens het team van 112Groningen.nl wensen wij u een gelukkig nieuwjaar en een beter en gezond 2021! Ook in 2021 zullen wij u van het laatste nieuws uit de provincie Groningen voorzien.
 
 
23:55 uur - Het aftellen naar het nieuwe jaar kan beginnen. Over enkele minuten is het zover.
 
 
23:30 uur - Vreugdevuren brandden volop door 
In de aanloop naar het nieuwe jaar stromen de meldingen nogsteeds volop binnen bij de meldkamer. Op dit moment zijn er verschillende brandjes in onder andere Hoogezand, Stadskanaal, Winschoten, Noordhorn, Bad Nieuweschans, Termunterzijl, Veendam, Middelstum, Harkstede en in de stad Groningen.
 
 
22:20 uur - Kast opgeblazen in Westerlee
Aan de Hoofdweg in Westerlee is omstreeks 22:00 uur vanavond een kast van netbeheerder Enexis opgeblazen door vermoedelijk zwaar vuurwerk. De brandweer heeft de kast, voor zover dat nog mogelijk was, weer rond het verdeelstation geplaatst. De situatie wordt verder overgedragen aan Enexis die de schade zal gaan herstellen.


22:07 uur - Aanhanger met rommel in brand gestoken 
Aan de Munnekedijk in Ter Apel heeft vanavond een aanhanger met rommel en afval in de brand gestaan. De blusploeg van Ter Apel had het oudejaarsbrandje snel onder controle. De politie kwam ter beveiliging van de situatie ter plaatse om te zorgen voor een veilige werkplek.


21:47 uur - Caravan in de as gelegd, auto zwaar beschadigd 
Aan de Hoofdweg in Blijham is een caravan uitgebrand en een auto zwaar beschadigd geraakt door een brand. De brandweer heeft de brand geblust maar kon niet voorkomen dat er veel schade is ontstaan aan de voertuigen. 


21:30 uur - Brandweer Sontweg staat paraat
De brandweerlieden van de post Sontweg in de stad Groningen staan volledig paraat. Momenteel is het nog rustig voor de spuitgasten van de Sontweg maar daar zal in de loop van vannacht verandering in komen. Vooralsnog staan alle voertuigen binnen te wachten op een uitruk. 
 
 
21:21 uur - Jongeren proberen kerstboom in brand te steken
In Appingedam hebben jongeren geprobeerd om de grote kerstboom op het Kerkplein aan de Wijkstraat in brand te steken. Hiervoor maakten ze gebruik van een brandbare vloeistof en de boom vloog deels in brand. De politie heeft ingegrepen en de gemeente gaat de boom weghalen.
 
 
21:13 uur - Veel branden in Hoogezand
De spuitgasten van de post in Hoogezand hebben vanavond hun handen vol aan verschillende branden. Op meerdere plekken gingen complete bulten met rommel in vlammen op. In de Schaepmanstraat had een aanhanger enige tijd in brand gestaan. 


20:55 uur - Meldingen stromen binnen
De brandweer-meldingen stromen inmiddels bij de meldkamer binnen. De meeste meldingen zijn van afval- en buitenbranden. Vooral in de omgeving van Hoogezand-Sappemeer, Delfzijl, Veendam, Winschoten en in de stad is hebben de brandweerkorpsen het drukt met brandjes.
 

20:18 uur – Afval in de brand bij Leek 
De brandweer van Leek werd vanavond opgeroepen voor een afvalbrand aan de Jonkerslaan. Buurtbewoners hadden een hoop afval in de brand gestoken. De brandweer wist bij aankomst het vuur snel te blussen. De politie sprak met de buurtbewoners. 

19:33 uur – Fiets en afval in de brand in Groningen
De brandweer van Groningen werd vanavond opgeroepen voor een buitenbrand op de kruising Meindert Hobbemastraat / Gerard Doustraat in Groningen. Omstanders hadden van afval een vuur gemaakt. Ook gooide een omstander een geparkeerde fiets op het vuur. Eén omstander werd door de politie bekeurd. De brandweer heeft het vuur geblust. 

17:35 uur - Waarschuwing voor mist en gladheid
Er is vanavond en vannacht kans op dichte mist en gladheid. Daar waarschuwt de Meldkamer Noord-Nederland voor via Twitter. Er wordt inmiddels op grote schaal gestrooid. Moet u ondanks alles vanavond of vannacht de weg op: wees voorzichtig, pas rijstijl aan en voer de juiste verlichting. Voor het volledige artikel klik HIER.


17:24 uur – Afvalbrand in Ter Apel geblust door brandweer  
Ook de brandweer van Ter Apel kreeg een melding van een afvalbrand. De brand woedde op een veldje nabij de Vogelhof in Ter Apel. Buurtbewoners hadden een stapel planken in de brand gezet. De brandweer heeft de brand geblust en de politie sprak met de buurtbewoners. 
 

17:03 uur – Brandweer blust vreugdevuur in Sappemeer
De brandweer van Hoogezand heeft een vreugdevuur geblust aan de Popko Bielstraat in Sappemeer. Buurtbewoners hadden daar een stapel afval in de brand gestoken. De vreugdevuur werd snel geblust waarna de brandweer weer retour kon naar de kazerne. Medewerkers van de gemeente hebben het afval opgeruimd. 
 

16:48 uur - Onrustig in Paddepoel- Zuid
De hele dag is het al onrustig in Paddepoel-Zuid. In de Ossenhoederstraat, Eenhoornstraat en in de Voermanstraat werden vandaag al diverse meldingen gemaakt van branden op straat. De brandweer heeft bij meerdere branden al ingegrepen en verwacht vanavond nog vaker gealarmeerd te worden voor branden in Paddepoel.
 
 
16:12 uur - Nog relatief rustig in provincie 
Momenteel is het nog aardig rustig in de provincie met meldingen van branden. De brandweerkorpsen verwachten in de loop van de avond en rond middernacht veel drukte en maakt zich op voor een drukke nacht.
 
 
15:41 uur - Opnieuw afval in brand op speelveld in Veendam
Op het speelveldje aan de Frans Spiekmanstraat in Veendam was het vanmiddag opnieuw raak. Buurtbewoners hadden opnieuw een stapel afval in de brand gestoken. De brandweer heeft de brand geblust, terwijl de politie in gesprek was met buurtbewoners.
 
 
15:17 uur - Gemeente haalt preventief afval-stapels weg
De Gemeente Westerkwartier haalt oudejaarsdag preventief brandstapels weg. In samenwerking met de politie zijn ze al de gehele dag op pad. Het ophalen van brandstapels is preventief en zorgt voor minder afval-branden tijdens de jaarwisseling.
 
 
14:23 uur - Carbidteam Scheemda knallend nieuwe jaar in
Het Carbid team 'De Knalpiepkes' uit Scheemda is sinds vanmorgen al druk aan het knallen op een veld aan de Buiteneexterweg in Scheemda. Met een klein groepje, veilig op anderhalve afstand, gaan zij knallend het nieuwe jaar in.
 
 
13:11 uur - Autobanden en afval in brand gestoken
Op de Scheepshellingstraat en op de Veerstraat in Oude Pekela stonden diverse autobanden en afval in de brand. De brandweer heeft beide branden geblust. Ondanks dat vreugdevuren niet toegestaan zijn worden er op veel plekken kleine brandjes gesticht.
 
 
12:56 uur - Vreugdevuur op speelveld geblust
De brandweer van Veendam heeft vanmiddag een vreugdevuur geblust aan de Frans Spiekmanstraat. Hier stond een bult met afvalhout in de brand op een speelveldje voor kinderen. Het brandje was snel geblust en werd uit elkaar getrokken door de brandweer. De politie hield omstanders op afstand voor een veilige werkplek voor de brandweer.
 
 
12:42 uur - Topdrukte bij oliebollenkramen 
Bij oliebollenkramen in de provincie is het een komen en gaan van mensen die trek hebben in een oliebol of andere lekkernij. 

Onder andere in Winschoten, Scheemda, Hoogkerk, Sappemeer, Veendam en in de stad staan tientallen mensen in de rij voor de diverse oliebollenkramen.
 
 
12:27 uur - Straatmeubilair in brand gestoken
Een brandend bankje aan De Wilgen in Stadskanaal heeft op oudjaarsdag voor veel rookontwikkeling gezorgd. Bij aankomst van de brandweer stond het bankje in lichterlaaie. Bij de brand kwam veel zwarte rook vrij. Lees het volledige artikel HIER.
 
 
12:03 uur - Brand in vakantiehuisje 
In een vakantiehuisje in Termunterzijl is vanmiddag brand uitgebroken. Brandweerlieden van de posten Woldendorp, Wagenborgen en Delfzijl hadden de brand snel onder controle. Klik HIER voor het volledige artikel.
 
 
11:33 uur - Brandweerauto's traditiegetrouw gewassen
Vanmorgen zijn traditiegetrouw de uitrukvoertuigen van de post Stadskanaal gewassen. De twee tankautospuiten en de hoogwerker van binnen en buiten 'opgepoetst' en volledig gereed gemaakt voor de jaarwisseling. “We zijn klaar voor de jaarwisseling, normaal gesproken de drukste dag van het jaar", zegt één van de brandweerlieden. Het hele artikel vindt je HIER.
 
 
11:08 uur - Onrustige nacht op sommige plekken in pronvincie
Afgelopen nacht was het al onrustig op verschillende plekken in de provincie. Zo werden er aan de Ommelanderweg in Nieuwe Pekela autobanden in brand gestoken. Op de Postdijk in Opende stond een grote bult met rommel in de brand. Ook in Appingedam, Delfzijl en in de stad Groningen waren er diverse buitenbrandjes die door de brandweer geblust moesten worden.
 
 
10:30 uur - Zevenhuizen wakker geknald
Vanmorgen werden inwoners van Zevenhuizen wakker geknald door de Carbid boys. Elk jaar knallen de Carbid boys in Zevenhuizen de hele dag door. Helaas kon dat dit jaar door de coronamaatregelen niet doorgaan. Vanmorgen klonken er tien knallen door het dorp. 'Deze tien knallen zijn de traditionele 'tien piep'n', zoals we ze ook wel noemen', zegt de organisatie.
 

10:00 uur - Liveblog geopend
Bij deze is de jaarwisseling liveblog geopend. In dit liveblog houden wij u op de hoogte van wat er in de provincie en in de stad gebeurt rondom oud & nieuw. Heeft u tips, bel dan met onze tiplijn via het telefoonnummer 06-53701808.Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video) Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)
Liveblog gesloten: Jaarwisseling 2020 - 2021 in beeld (Video)  
Archief
Vandaag, dinsdag 26 januari
Opnieuw code geel vanwege gladheid
RIVM: ’21 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 79 in provincie’
Illegaal vuurwerk aangetroffen
Automobiliste schrikt van kat en eindigt in sloot
Opsporing Verzocht vanavond in het teken van het onderzoek Els Slurink
PVV wil duidelijkheid van college over handhaving avondklok in Stad
Gisteren, maandag 25 januari
Stadjer die kopschop uitdeelde op Ebbingebrug moet de cel in
Privégegevens tienduizenden Nederlanders uit GGD-systemen gestolen en verkocht
Drugsbroers uit Stadskanaal moeten vier jaar de cel in
Vermoedelijk rellen voorkomen door arrestaties na overval Coop
Met een leenhond op pad! (Video)
Schuiling veroordeelt rellen en roept op de rust en ‘Groningse nuchterheid’ te bewaren
Schoorsteenbrand snel onder controle in Scheemda
Nieuwe besmettingen in gemeente Groningen & Regio
Brandweer en dierenambulance bevrijden vastzittende meeuw uit het ijs (Video)
Schuur in Oldehove verwoest
142 boetes uitgedeeld in Groningen voor schenden avondklok
Woningbrand in Wildervank: Forse schade
Slaapkamerbrand in zorgcomplex Delfzijl
Scherpe stijging opnames coronapatiënten op Groningse verpleegafdelingen
zondag 24 januari
Stille A7 vanwege avondklok & Controles in de binnenstad (Video)
Code geel vanwege gladheid
Fietser gewond na aanrijding met stadsbus in Groninger binnenstad
Koper trekt mes bij verkoopafspraak smartphone in Groningen
Grip 1 Veendam: 19 appartementen onbewoonbaar door brand(Video)
Handhavers aangevallen in Groningen
RIVM telt 36 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen, 166 in provincie
Avondklok: 3600 boetes in eerste nacht
Eerste zes KLM-vliegtuigen op Airport Eelde geland (2x Video)
Politie doet inval in bedrijfspand Lavendelweg en treft vuurwapens aan (Video)
Aardbeving van 1.9 bij Tjuchem
Infra Groningen: 47 controles, 1 proces-verbaal
Buitenbranden in Groningen
Stilte in het Centrum van Groningen (Video)
zaterdag 23 januari
Eerste boetes voor overtreden avondklok uitgedeeld
Schoorsteenbrand in Muntendam
Demonstrant Jos krijgt op Grote Markt boete 95 euro
Avondklok ingegaan in Nederland
Avondklok ingeluid door de Martinitoren (Video)
Airport Eelde ontvangt zondag zes KLM-toestellen
80-jarige vermiste man aangetroffen
Vaccineren huisartsen zaterdag gestart in het UMCG
RIVM telt 44 nieuwe besmettingen in gemeente, 162 in provincie
OM eist 2,5 jaar cel tegen Appingedamster die vriend hielp ontsnappen
Deel zuidelijke ringweg dicht in verband met wegwerkzaamheden
Personenauto en Canta in botsing in Winschoten, één lichtgewonde
Avondklok gaat vanavond om 21:00 uur in
Scooterrijder lichtgewond bij verkeersongeval Hoogkerk
vrijdag 22 januari
Tien jongeren overvallen supermarkt; Acht verdachten aangehouden (Update)
Taakstraf en voorwaardelijke celstraf voor zoon omgebrachte restauranthouder
Getuigen gezocht van zware mishandeling Korrewegwijk
Auto total loss na botsing met boom op de N367 in Oude Pekela
Kwekerij aangetroffen na inval politie Museumplein (Update)
Brandweer in actie voor zwaan met stok tussen vleugel
Ongeval tussen vrachtwagen en auto op N7 bij Groningen
45 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; 220 in provincie
Fietsster geschept door automobiliste in stad Groningen
Auto brandt uit na ongeval bij Zevenhuizen (Video)
Doneer aan Stichting Ambulance Wens Nederland
Forse schade bij autobrand op N46
Agent gewond bij ongeval met onopvallende politiewagen
Fietser naar ziekenhuis na botsing met motorrrijder
Politie beboet meerdere personen die in geopende kroeg aanwezig zijn in Zuidhorn(Reactie)
donderdag 21 januari
Hennepkwekerij gevonden in woning
Defensiehelikopters mogen in februari laag vliegen boven Groningen
Spanbanden en ratels op de A7
Avondklok gaat zaterdag om 21:00 uur in
Forse uitbreiding steun- en herstelpakket
GGD Groningen opent vaccinatielocatie in Sportcentrum Kardinge
Verdachten flatexplosie Beijum komen in april voor de rechter
Avondklok: Gaat vermoedelijk zaterdag in om 21:00 uur
Politie houdt moordzaak Els Slurink opnieuw tegen het licht (2x Video)
Gemeente Pekela sluit twee woningen na ontdekken hennepkwekerijen
48 nieuwe besmettingen in gemeente Groningen; vijf sterfgevallen in provincie
Maaltijdbezorger raakt gewond bij aanrijding op Gedempte Zuiderdiep
Gaslek Meerweg in Haren
Lockdown verder aangescherpt, avondklok mogelijk een uur later (Update)
Vrouw geschept door automobilist
Gaslek Waezenburglaan in Leek
Storm: Boom valt tegen woning in Stadskanaal

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas Meijering Koeriersdienst
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen