`Maandelijkse Luchtalarm` test op 03-07-23 geslaagd

Deel dit artikel
112Groningen.nl & brandweer Groningen
Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur precies worden de luchtalarm sirenes getest. Zo ook weer vandaag. Vandaag rond 12:05 uur gingen de sirenes af in de stad, iets later dan normaal. Elders in de provincie was het rond 12:07 uur.

Groningen – Als u dan de sirene hoort, weet u dat er niets aan de hand is. Het testen van de sirenes duurt gemiddeld 1 minuut. Elke eerste maandag van de maand wordt de sirene getest om te kijken of deze nog goed werkt. Zo ook op maandag 3 juli 2023.

Gaat de sirene op een ander moment dan de eerste maandag van de maand? Ga dan naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio of tv aan op de regionale rampenzender. Dit houdt dan in dat er een grote ramp of iets ernstigs in de omgeving aan de hand is.

Door heel Nederland staan ongeveer 3800 sirenes. Voor het gebied Noord Nederland bedient de Meldkamer Noord Nederland de sirenes. De sirene bij u in de buurt gaat alleen als u ergens voor gewaarschuwd moet worden.

Heeft u een klacht over de sirene of heeft u de sirene niet gehoord? Dan kunt u dit melden bij de veiligheidsregio waarin u woont. Zie ook

Foto's

Deel dit artikel

Social media