Politie op zoek naar man die bejaarde vrouw van pinpassen beroofde

Deel dit artikel
Foto's: 112Groningen.nl & OOGTV (Bron)

Groningen – De politie is op zoek naar een man die in maart van dit jaar een aantal pinpassen stal van een bejaarde vrouw uit Stad. Van de verdachte zijn woensdag herkenbare beelden gedeeld.

Een 74-jarige vrouw wordt op maandag 7 maart gebeld. Aan de andere kant van de lijn hoort ze een man. Hij zegt dat hij fraudemedewerker is van haar bank. In Spanje was volgens deze ‘medewerker’ geprobeerd geld van haar rekening te halen, maar gelukkig kon de bank dat voorkomen door haar rekeningen te blokkeren. Om de fraude op te lossen moest het slachtoffer de bankpassen van al haar bankrekeningen inleveren. Haar pincodes gaf ze door via de telefoon. Een koerier haalde korte tijd later de bankpassen bij haar thuis op.

Op verschillende locaties gepind
De vrouw krijgt even later argwaan en laat haar bankpassen blokkeren. Maar dan is het al te laat. De verdachte heeft dan al op verschillende locaties geld van de rekening gehaald. Dit gebeurde onder andere bij een geldautomaat op de Grote Markt, bij een winkel aan het Sontplein en bij een tankstation in Paddepoel.

Signalement
De verdachte is een witte man die tussen de 1.70 en 1.80 meter lang is. Hij heeft een slank postuur en is ongeveer 35 jaar oud. Op het moment dat hij geld van de rekeningen haalde, droeg hij een donkere joggingbroek en een donkere jas met daaronder een felblauwe trui. Op zijn pet staat een Nike-logo. Opvallend detail is dat de verdachte een opvallende tatoeage heeft op zijn hand.”

Informatie
Mensen die meer informatie hebben over deze week, of de persoon herkennen, kunnen contact opnemen met de politie. Daarnaast kan er gebeld worden naar telefoonnummer 0800 60 70. Anoniem kan er contact worden opgenomen via telefoonnummer 0800 7000.

Foto's

Deel dit artikel