Fietser raakt gewond bij ongeval op Bornholmstraat in Groningen

Deel dit artikel
Redactie 112Groningen

Groningen – Bij een verkeersongeval op de Bornholmstraat in de stad Groningen is vrijdagochtend een fietser gewond geraakt.

Het verkeersongeval gebeurde omstreeks kwart over negen op de kruising met de Herningweg. Door hoogstwaarschijnlijk een voorrangsfout werd een fietser geschept door een afslaande automobilist. Omstanders ontfermden zich over de gewonde fietser totdat de hulpdiensten arriveerden.

Het ambulancepersoneel heeft de fietser gestabiliseerd en gecontroleerd op zijn verwondingen. Uiteindelijk is de man met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen. De politie deed onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De fiets en de auto raakten door de botsing beschadigd.

Niet de eerste keer
Het is niet de eerste keer dat er een fietser wordt aangereden op dit desbetreffende kruispunt. Een voorbijganger op een fiets zegt; “is het weer zover, een botsing”, als hij de hulpdiensten op de kruising ziet stilstaan. Op deze kruising ontstaan maandelijks aanrijdingen doordat fietsers veelal over het hoofd worden gezien door automobilisten.

Foto's

Deel dit artikel