Landelijk vonden de GGD’en 33.436 nieuwe bevestigde besmettingen

Deel dit artikel
Tekst: Oogtv.nl (Bron)

Groningen – In de gemeente Groningen heeft de GGD sinds woensdagochtend 628 nieuwe besmettingen met het coronavirus aangetroffen. Dat blijkt uit de dagcijfers die het RIVM donderdagmiddag bekend maakte. In de rest van de provincie vond de GGD nog eens 592 infecties.

Het aantal besmettingen in de gemeente Groningen daalde met 128 infecties, ten opzichte van het aantal tussen dinsdag- en woensdagochtend. In de rest van de provincie werden 167 besmettingen meer gevonden dan in de voorgaande vierentwintig uur. Midden-Groningen kende de meeste nieuwe besmettingen in de Ommelanden, met 114 nieuwe infecties.

Het RIVM meldt twee nieuwe ziekenhuisopnames uit de provincie. Er werd één nieuw overlijden gemeld, een persoon uit de gemeente Westerkwartier. Woensdag kende de provincie geen ziekenhuisopnames en sterfgevallen door COVID-19.

 

Landelijk

Landelijk vonden de GGD’en 33.436 nieuwe bevestigde coronabesmettingen. Dat zijn er 1.393 meer dan woensdag. Donderdagochtend lagen er 1.363 mensen met corona in het ziekenhuis, woensdag waren dat er 72 minder. Op de IC’s zijn nu 361 patiënten opgenomen vanwege COVID-19, zeventien minder dan woensdag. Het RIVM registreerde dertien overlijdens door COVID-19. Woensdag waren dat er acht.

Foto's

Deel dit artikel