Auto botst met hoge snelheid tegen boom; bestuurder slaat op de vlucht

Deel dit artikel
Marc Dol & Michael Huising - 112Groningen.nl

Stadskanaal – Zondagavond omstreeks 19:10 uur heeft er een forse verkeersongeval plaats gevonden aan de Noorderdiep in Stadskanaal. Meerdere hulpdiensten kwamen ter plaatse waaronder de brandweer, politie en een ambulance.

Een automobilist bleek daar met hoge snelheid tegen een boom te zijn gebotst. Door de klap kwam de auto aan de andere kant van de weg tot stilstand. De weg ligt bezaaid met brokkenstukken en het motorblok ligt in de berm.

De bestuurder ging na het ongeval op de vlucht. Naar aanleiding daarvan werd er een burgernet actie opgestart door de politie. Daarin werd het signalement van hem verspreid. Rond 19:55 uur liet de politie weten dat de hij was aangetroffen door een politiehond in de bosschages. Vermoedelijk was hij onder invloed van alcohol. Ambulancemedewerkers hebben hem gecontroleerd op zijn verwondingen. Hij is daarna met spoed overgebracht naar het UMCG. Over zijn verwondingen is niets bekend.

De weg is vanwege het ongeval in beide richtingen afgesloten voor het verkeer. Specialisten van de afdeling Forensische Opsporing Verkeer van de politie gaan onderzoek doen naar de toedracht.

 

Foto's

Deel dit artikel