Inzet MMT Grootegast & inzet Munnekezijl & Uithuizen

Deel dit artikel
Grootegast - Munnekezijl omstreeks 14:00 uur reed een ambulance de Vioolstraat in Munnekezijl binnen. Nog geen paar minuten later kwamen er ook diverse politievoertuigen aan.

Een moeder was alleen met haar twee jonge kinderen thuis. Haar zoontje (van ongeveer 3 á 4 jaar) had in een onbewaakt ogenblik medicijnen ingenomen. De ambulance was vrij snel ter plaatse en verleende de nodige eerste hulp.

 

Door het ambulancepersoneel is de traumahelikopter ter assistentie opgeroepen. Om 14:10 uur vloog de Traumahelikopter over het dorp heen en landde in een weiland achter de Vioolstraat en de Goudsbloemstraat. De vader van het jongetje kwam snel vanuit zijn werk naar huis gereden en rende naar binnen. Omstreeks 15:00 uur is het jongetje samen met zijn vader per ambulance overgebracht naar het UMCG.

Grootegast – Even later is de Traumahelikopter opgestegen en richting Grootegast gevlogen naar het volgende ongeval. In Grootegast had een bedrijfsongeval plaatsgevonden aan de Parklaan waarbij een balk op het hoofd van een man was gevallen.

 (Tekst en foto’s: D.A. Tichelaar)

 

Uithuizen– Donderdag aan het eind van de middag werden de ambulance, Politie en de traumahelicopter van het U.M.C.G opgepiept om uit te rukken naar Uithuizen. Bij Kids 2B was een kindje niet goed geworden. Verdere informatie is onbekend.

 

Deel dit artikel