112Groningen.nl

Twitter RSS
Publiek rechercheert volop mee in Jumbo-onderzoek
19-08-2015, www.Politie.nl

Publiek rechercheert volop mee in Jumbo-onderzoek


Groningen / Zwolle - De politie heeft sinds de publicatie van het Jumbo-dossier 391 scenario’s, tips en vragen van het publiek gekregen. Wraak is het meest ingestuurde scenario.

Het dossier op www.politie.nl/jumbo werd zo’n 84.000 keer bezocht; de verschillende social media ruim een half miljoen keer. Er zijn nog geen reacties over de getoonde Batavus-fietsen en de Suzuki Swift die 8 mei bij de Wilhelminakade zijn gezien binnengekomen. Het onderzoek gaat onverminderd verder.

 

Rob Vos, leider van het onderzoek: "We hebben ongelooflijk veel reacties en tips gekregen. Ik wil u namens het team hiervoor hartelijk danken. We gaan uiteraard door met ons onderzoek. We houden u op de hoogte via onze site en social media."

 

Rechercheer mee

 

Onder het mom van ‘rechercheer mee’ maakte de politie grote delen van het onderzoeksdossier bekend. Vos: "Op social media lezen we dat mensen deze openheid positief waarderen. Als je dat dan koppelt aan de vele reacties, dan zijn we daar zeer tevreden over. We hebben een aantal scenario’s teruggeplaatst in het dossier. Het meest ingestuurde scenario is wraak uit persoonlijke motieven. Van een ex-werknemer, een partner van een ex-werknemer, een boze klant, een buurtbewoner of een winkeldief met winkelontzegging. We kijken nu welke reacties we qua inhoud kunnen afvinken met alles wat we al weten. De voor ons nieuwe informatie gaan we prioriteren aan de hand van onze onderzoeksgegevens."

 

Wie weet meer over de fietsen en Suzuki Swift?


Bij het onderzoeksteam zijn geen tips binnengekomen over de fietsen en de Suzuki Swift die in het dossier zijn getoond. Vos: "Wij zoeken nog steeds de eigenaren van de twee Batavus-fietsen die in de nacht van 8 op 9 mei bij de Jumbo aan de Wilhelminakade in Groningen stonden. Daarnaast zoeken wij ook nog de bestuurder of de eigenaar van de Suzuki Swift die diezelfde nacht daar tussen 23.30 uur en 23.45 uur parkeerde."

 

Tips en vragen van publiek


De meest ingestuurde tips van het publiek gaan over het daderprofiel, de bitcoins en de felicitatiekaart en kookwekker. "Mensen koppelen bijvoorbeeld verschillende aanknopingspunten aan elkaar. En dat is ook zeker een voordeel van het prijsgeven van onderzoeksinformatie. Daarnaast bieden deskundigen op het gebied van bitcoins zich aan om ons te helpen en krijgen we tips over waar de kaart en de kookwekkers gekocht kunnen zijn. Mensen stellen ook vragen. Bijvoorbeeld over de explosieve stoffen die gebruikt zijn en of we scherpere beelden van de dader hebben. De antwoorden hierop zijn terug te lezen in het dossier."

 

In een infographic vindt u een overzicht van alle binnengekomen tips, scenario's en reacties.

 

 

 

 

Zie ook

 Publiek rechercheert volop mee in Jumbo-onderzoek Publiek rechercheert volop mee in Jumbo-onderzoek

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen