112Groningen.nl

Twitter RSS
Tips om je koffer of reistas in te pakken
08-07-2020, ingezonden mededeling

Tips om je koffer of reistas in te pakken


Groningen - Even er tussen uit met de auto of het vliegtuig? Een goed vooruitzicht, maar welke tas of koffer neem je mee? Dat heeft niet alleen met jouw smaak te maken maar ook met de locatie en hoe lang je weg gaat.

En hoe pak je alles zo in dat je kleding niet verfomfaaid aankomt? Voor jou de beste tips om zo slim mogelijk je tas of koffer in te pakken.

 

 

Koffer, reistas of rugzak?

 

 

Je denkt vaak dat je voor een weekendje weg niet zoveel nodig hebt. Maar dat klopt niet altijd. Stiekem neem je in verhouding best veel mee. Qua toilettas maakt het vaak niet uit of je een paar dagen, een week of drie weken weg gaat. Toch is voor een kort tripje een rugzak of reistas meestal wel voldoende. Wil je toch liever een koffer, kies dan een klein model met wieltjes.

 

Hou je van super stijlvol? Dan zijn de tassen van Matt and nat een aanrader. Er zijn rugtassen, slingbags en reistassen al naar gelang de hoeveelheid ruimte die jij nodig hebt. Hou je van praktisch en sportief dan raden we je aan eens naar een Kipling tas te kijken. In deze praktische rugzakken en reistassen kun je voldoende kwijt vind je snel je boek, zakdoekjes of oortjes weer terug.

 

 

De 10 beste tips

 

 

Tip 1: Beperk je ruimte door voor mini’s te kiezen. Een mini shampoo, conditioner en crème, kunnen je al snel veel ruimte besparen. En wist je dat er ook miniwaterkokers bestaan?

 

Tip 2: Reis je met het vliegtuig, weet dan dat de regels voor bagage per maatschappij verschillend zijn. Check daarom vooraf wat wordt verstaan onder handbagage en hou er rekening mee dat je een koffer die in het bagageruim moet, vooraf bijgeboekt moet worden. 

 

Tip 3: Reis je naar een warm land, pak dan in je handbagage wat luchtige kleding en slippers in. Zo kun je op het vliegveld direct je warmere vliegtuigkleding uit doen en ben je vakantieklaar.

 

Tip:4  Voor je belangrijkste papieren is een heuptasje ideaal. Deze mag je ook in het vliegtuig gewoon om of bij je houden. Zo hoef je je paspoort, tickets en andere waardevolle spullen altijd direct alles bij de hand niet en hoef je je papieren niet in de bagagebakken te deponeren.

 

Tip 5: Heb je kleding mee die snel kreukt? Juist super goed want kreukels die er snel inkomen, gaan er ook weer snel uit. Gewoon met een (reis)föhn. Zet de föhn op gemiddelde warmte en laat de lucht door je kleding waaien. Kreukels verdwijnen als sneeuw voor de zon.

 

Tip 6: Koffers kun je uiteraard op veel manieren inpakken. Ruimte en kreukels bespaar je door je kleding niet op te vouwen maar op te rollen.

 

Tip 7: Nog een tip die je veel kreukels bespaart is om niets op te vouwen maar te stapelen. Je start met de grootste kledingstukken (lange broeken, lange rokken, jurken) en legt die languit in het midden van je koffer. Er steekt nu aan beide kanten een deel uit. Hierop leg je kruislings het volgende kledingstuk  op dezelfde manier. Alle grote stukken gehad? Dan leg je daarop eventueel zwemkleding, lingerie, topjes en dergelijke. Vouw daarna een voor een de uitstekende delen van de kleding naar binnen. Ideaal omdat je zo veel mee kunt nemen en weinig kreukels krijgt.

 

Tip 8 : Ga je weer terug naar huis? Prop vieze kleding dan niet op maar vouw het (netje) op. Dit bespaart je heel veel ruimte die je natuurlijk hard nodig hebt voor al je souvenirtjes en nieuwe kleding.

 


   
Archief
zaterdag 19 september
Schietincident in Kiel-Windeweer: Negen aanhoudingen (Video)
Brandweervrijwilligers Stadskanaal onderscheiden
Twintig medewerkers en studenten UMCG met coronavirus besmet
Vrouw (48) uit Leens gearresteerd voor drugshandel
Dakbrand in Veendam
Twee auto's botsen bij Appingedam
Containerbrand in Groningen
Politiehelikopter geland bij P+R Haren
Pan op vuur zorgt voor evacuatie appartementen
Driebondsbrug tot nader order gestremd voor deel scheepvaart
Kind geschept door automobilist
Aanhanger met oude brandweerauto geschaard op A7 (Video)
Appartementen in Veendam kort ontruimd na melding gaslek
vrijdag 18 september
Bestelbus in lichterlaaie nabij Blijham
Getuigen gezocht van straatroof Jaagpad
Nieuwe regionale maatregelen om het virus in te dammen
Uitslaande brand Hugo de Grootstraat in Oude Pekela (Video)
Aantal nieuwe besmettingen in gemeente breekt opnieuw record
Auto en fietser botsen op de Peizerweg
Voormalig inspectieschip keert terug naar haven Delfzijl
Auto botst achterop bestelbus bij Muntendam
Storing Driebondsbrug zorgt voor enige verwarring (Video)
Motor in lichterlaaie Viaductstraat Groningen (Video)
donderdag 17 september
Vrouw op fiets door rood en raakt auto
Vrouw op bakfiets geschept bij S.O.J. Palmelaan
Vier verdachten mishandeling vrouw langer vast
Vertraging op A7 door kapotte vrachtwagen
Misdrijf uitgesloten: Stoffelijk overschot van man(84) gevonden (Video)
Meppeler veroordeeld tot 10 jaar en tbs
Zwaar beschadigde auto na ongeval N7/ Europaweg
Landelijke telefoniestoring bij 09008844 voorbij
E-bikes: Kom zaterdag 19-09-20 naar Winsum !

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas Meijering Koeriersdienst
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen