112Groningen.nl

Twitter RSS
Borgbrug over twee week terug
01-02-2019, Oogtv.nl (Bron)

Borgbrug over twee week terug


Groningen - Rijkswaterstaat gaat op zaterdag 16 februari de gerepareerde Borgbrug terugplaatsen op z’n plek over het Eemskanaal in Ruischerbrug.


Het brugdek wordt op een ponton terug gevaren, waarna het met grote kranen teruggeplaatst zal worden. Het terugplaatsen van het brugdek gebeurt tussen zaterdag  10.00 uur en zondag 9.00 uur. Nadat de brug is teruggeplaatst moeten er nog diverse werkzaamheden worden uitgevoerd zoals het aansluiten van kabels en leidingen, waarna er testen worden uitgevoerd. Dit neemt enige dagen in beslag. Uiterlijk zaterdag 23 februari is de brug weer open voor het wegverkeer.

 

In verband met de werkzaamheden is de vaarweg gestremd van zaterdag 16 februari 10.00 uur tot zondag 17 februari 9.00 uur. Bij strenge vorst en boven windkracht zeven kunnen de werkzaamheden niet plaatsvinden. In dat geval worden deze werkzaamheden verplaatst naar het weekend van 2 maart.

 

De brug werd begin december aangevaren door een binnenvaartschip. Een dag later werd de brug weggetakeld naar machinefabriek Rusthoven in de Scandinavische Havens voor reparatie.

 

Archief

 

 

 Borgbrug over twee week terug Borgbrug over twee week terug

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen