112Groningen.nl

Twitter RSS
Trein ramt vrachtwagen in Leeuwarden: 6 gewonden
11-01-2019, Robert Jan Boonstra 112Gr. & tekst Oogtv.nl

Trein ramt vrachtwagen in Leeuwarden: 6 gewonden


Leeuwarden - In Leeuwarden is vrijdagavond een trein van Arriva in botsing gekomen met een vrachtwagen. Door het ongeluk is er geen treinverkeer mogelijk.

Het ongeluk gebeurde rond 19.45 uur bij de spoorwegovergang Merodestraat ter hoogte van de voormalige halteplaats Achter de Hoven. De sneltrein uit Leeuwarden richting Groningen botste op het terrein van Campina op een vrachtwagen gevuld met melkpoeder. “In de trein zaten meerdere mensen”, laat een woordvoerder van de politie weten. “Zes van hen zijn lichtgewond geraakt. Onder de gewonden ook de machinist.

 

Hij is onderzocht door ambulancepersoneel maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij. We zijn met meerdere hulpdiensten ter plaatse. Om alles in goede banen te leiden hebben we opgeschaald naar GRIP-1.”

 

Vanwege het ongeluk zullen er vrijdag geen treinen meer rijden tussen Hurdegaryp en Leeuwarden. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

 

 

“Trein is gedeeltelijk ontspoord”

 

Volgens omstanders is de ravage groot. “Door de klap is de trein gedeeltelijk ontspoord”, meldt ProRail. De voorzijde van de trein is daarnaast zwaar beschadigd geraakt. Dat geldt ook voor de trailer van de vrachtwagen die door de botsing losgeschoten is en op zijn kant is komen te liggen. Bij de spoorwegovergang zijn verschillende slagbomen afgebroken. “Het herstellen van de schade zal een flinke klus worden.”

 

Om de schade te herstellen meldt ProRail rond 22.45 uur dat er een bergingseenheid onderweg is. Het bedrijf Mammoet is inmiddels ter plaatse. Met dit bedrijf wordt een plan van aanpak gemaakt hoe de trein geborgen kan worden. Vanwege het ongeluk zullen er vrijdag geen treinen meer rijden tussen Hurdegaryp en Leeuwarden. Vervoersbedrijf Arriva heeft bussen ingezet. De politie doet onderzoek naar de toedracht. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport gaat een onderzoek uitvoeren.

 

Foto`s

 

 

 

Trein ramt vrachtwagen in Leeuwarden: 6 gewonden Trein ramt vrachtwagen in Leeuwarden: 6 gewonden

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
101 BHV
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen