112Groningen.nl

Twitter RSS
Gladheidsseizoen; uitvoeringsplan gladheid vastgesteld
20-12-2018, Persbericht Gemeente Midden Groningen & Archieffoto stad

Gladheidsseizoen; uitvoeringsplan gladheid vastgesteld


Midden Groningen - De kans op gladheid is weer aanwezig. Ook dit jaar is het uitvoeringsplan gladheid weer vastgesteld door het college.

Het uitvoeringsplan beschrijft op welke wijze de gemeente Midden-Groningen de gladheid op vooraf bepaalde routes bestrijdt. Dit plan ligt ter inzage bij in het gemeentehuis. Het plan van dit jaar is grotendeels gelijk aan dat van vorig jaar, met enkele aanpassingen.

 

Naar aanleiding van het vorige winterseizoen 2017-2018 zijn verschillende wegen toegevoegd. Hierbij is de prioriteit gelegd bij de bereikbaarheid van scholen, de Kalkwijck en het nieuwe zorgcentrum aan de Erasmusweg.

 

Preventief strooien

 

Als er gladheid verwacht wordt strooit de gemeente preventief, dat wil zeggen dat er al gestrooid wordt voordat er sprake is van werkelijke gladheid. Door preventief te strooien voorkomen wij dat onze strooivoertuigen (als eerste) op een al gladde weg rijden. Ook zijn zo de meeste doorgaande wegen tijdig gestrooid. In principe strooien wij op alle dagen. Uitzonderlijke weersomstandigheden daargelaten natuurlijk.

 

Harmonisatie

 

Het beleidsplan gladheidsbestrijding is nog niet geharmoniseerd. Hierdoor zijn er nog verschillen ondanks maximale inzet van materiaal en middelen op het grondgebied van de voormalige gemeenten. Het college zal voor het seizoen 2019 en verder een voorstel voor een geharmoniseerd beleid voorleggen aan de gemeenteraad.

 

 

 

 

 

 

   

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen