112Groningen.nl

Twitter RSS
Borgbrug  om 18.00 uur eruit getakeld (Video)
07-12-2018, Oogtv.nl (Bron) & foto`s Martin Nuver

Borgbrug om 18.00 uur eruit getakeld (Video)


Groningen - Sinds vrijdagochtend is Rijkswaterstaat bezig met het verwijderen van de Borgbrug. De brug over het Eemskanaal raakte donderdagochtend beschadigd na een aanvaring.

Naar verwachting wordt de brug in het eerste kwartaal van 2019 teruggeplaatst. Bij de brug wordt met meerdere kranen gewerkt aan het verwijderen van de brug. Rijkswaterstaat verwacht dat de brug vrijdagmiddag weggetakeld zal zijn. Binnenvaartschepen zullen dan weer gebruik kunnen maken van het Eemskanaal. De omgeving van de brug wordt afgezet met hekken.

 

Rijkswaterschap schat dat de brug begin februari weer gebruikt kan worden. Deze schatting lijkt een stuk rooskleuriger dan vier jaar geleden, toen de Borgbrug ook al werd aangevaren. Toen duurde de reparatie van de brug negen maanden.

 

Crowdfunding voor visboer

 

 

Update: Om 14:45 uur  was de brug nog niet getakeld op de ponton. Monteurs waren druk bezig de bouten los te halen. Bij het Damsterdiep liggen alleen al vier boten(zie foto) te wachten, verderop nog veel meer.

 

Update 2: Het scheepvaartverkeer kan vrijdag aan het eind van de middag(18:00 uur) weer op gang kan komen is nu de planning. De kapotte brug gaat naar Rusthoven.

 

 

 

 Borgbrug  om 18.00 uur eruit getakeld (Video) Borgbrug  om 18.00 uur eruit getakeld (Video)
Borgbrug  om 18.00 uur eruit getakeld (Video) Borgbrug  om 18.00 uur eruit getakeld (Video)
Borgbrug  om 18.00 uur eruit getakeld (Video)  

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen