112Groningen.nl

Twitter RSS
Grote brand zorgboerderij `Fraam`, 22 mensen werkloos (Video)
03-12-2018, Youtube en foto Meternieuws.nl

Grote brand zorgboerderij `Fraam`, 22 mensen werkloos (Video)


Middelstum - In Middelstum heeft afgelopen nacht een grote brand gewoed in Zorgboerderij ‘Fraam’ aan de Fraamweg in Middelstum.
Omstreeks 1.15 uur werd het brandweerkorps van Middelstum gealarmeerd voor een boerderijbrand. Al tijdens het aanrijden bleek de brand uitslaand te zijn en is er opgeschaald naar grote brand. Daarop zijn de brandweereenheden van Bedum en Baflo gealarmeerd. Ook een hoogwerker en grootwatertransport vanuit Groningen zijn ter ondersteuning opgeroepen.

 


Woning behouden
Toen de eerste brandweerwagen ter plaatse was bleek al snel dat de schuur als verloren konden worden beschouwd. Vervolgens hebben de korpsen van Middelstum, Bedum, Baflo en Groningen zich ingezet om de woning te kunnen behouden. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen.


NL-Alert
Vanwege de hinderlijke rook die richting het centrum van Middelstum trok is er een NL-Alert verstuurd voor de omgeving Middelstum.Asbest
Bij de brand is asbest vrijgekomen. Het verspreidingsgebied heeft zich beperkt tot in de directe omgeving van de boerderij. De specialisten van SGS Search zijn gealarmeerd om het asbest te onderzoeken. (tekst / BrandweerGroningen.nl)

 

Update: Er zijn 22 mensen met een verstandelijke beperking hun vertrouwde werkplek kwijtgeraakt door de brand.

 

Meternieuws.nl

 

 Grote brand zorgboerderij `Fraam`, 22 mensen werkloos (Video)  

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
Giezen vuurwerk
101 BHV
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen