112Groningen.nl

Twitter RSS
Spooktocht Nieuw-Buinen afgeblazen om messentrekkers
30-10-2018, Redactie - 112Groningen

Spooktocht Nieuw-Buinen afgeblazen om messentrekkers


Nieuw-Buinen - De spooktocht 'Night of Terror' in Nieuw-Buinen is zaterdagavond voortijdig afgebroken nadat jongeren de figuranten en deelnemers met messen hebben bedreigd.

Naast de bedreigingen werd ook decoratie vernield. Ruim 100 mensen werkten mee aan de avond om de ruim 150 deelnemers de stuipen op het lijf te jagen.

 

De politie werd ingeschakeld. Echter kon de veiligheid na uitblijven van de politie niet worden gegarandeerd. Hierop werd besloten te tocht af te blazen en het bos waar het evenement plaatsvond te evacueren.

 

Dit tot de grote teleurstelling van de groepen die in het dorpshuis zaten te wachten op hun beurt. Een ieder had begrip voor de situatie en enkele deelnemers hebben nog geholpen met het in veiligheid brengen van iedereen. “We zijn met een relatief grote club mensen ruim anderhalf uur na de ontruiming nog bezig geweest apparatuur en andere waardevolle spullen uit het bos te halen, maar hebben in die tijd helaas geen politie gezien”, aldus een woordvoerder van de spooktocht.

 

Ondanks het vroegtijdig einde van de spooktocht blijft de organisatie zeer positief. “Op 26 oktober 2019 zal editie 4 van Night of Terror plaatsvinden, we hebben reeds maatregelen getroffen om, zowel zichtbaar als onzichtbaar te zorgen dat het plezier van vele mensen niet weer wordt bedorven door een groepje rotte appels”, aldus de organisatie. De organisatie geeft ook aan dat enkele namen van deze jongens bekend zijn en dat er aangifte zal worden gedaan.

 

De politie spreekt tegen dat de melding genegeerd is. Zij vertelt tegenover RTV Drenthe dat de politie twee keer langs is geweest en geen jongeren met messen heeft aangetroffen.  

   
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen