112Groningen.nl

Twitter RSS
Uitslaande brand Holwierde onder controle
30-10-2018, foto 112Gr. & @provgroningen , ook foto`s ? mail dan info@112groningen.nl

Uitslaande brand Holwierde onder controle


Holwierde - In een rietgedekte woning aan de Dijkweg in Holwierde is dinsdagmorgen om 05:50 uur een uitslaande brand uitgebroken. Er werd opgeschaald naar middelbrand.

Er was geen redden meer aan door het riet. De bewoners hebben de woning gelukkig op tijd kunnen verlaten. De brand begon tussen de isolatie en de rieten dakbedekking en de brandweer blustte vanaf buitenaf aldus de woordvoerder. Er was veel rookontwikkeling. De brandweer was uren bezig met het nablussen van de brand. De schade is groot. En blijf uit de rook !

 

 

Update tweet @brwGroningen:

 

 

Holwierde: het sein brand meester is gegeven. Een aantal eenheden gaan retour naar de kazerne. De overige korpsen blijven staan om de laatste resten na te blussen. De Hogelandsterweg blijft tijdens het nablussen afgesloten.

 

   1. Holwierde: we moeten het water van een flinke afstand halen. We hebben daarom de Hogelandsterweg tussen Holwierde en Delfzijl deels afgesloten om het groot water transport uit te leggen. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.


  2. 2

  3. Holwierde: de brand zit tussen de isolatie en de rieten dakbedekking. Hierdoor kunnen we van binnenuit niet bij de brand komen. We gaan wachten tot de brand aan de buitenzijde is zodat we goed kunnen blussen. Heeft u last van de rook? Sluit ramen en deuren en blijf uit de rook.


  4. 3 

  5. In Holwierde hebben we te maken met een uitslaande brand in een rietgedekte woning. We zijn ter plaatse met twee brandweervoertuigen en een hoogwerker. I.v.m. beperkte hoeveelheid water komen er extra eenheden ter plaatse. Bewoners hebben de woning veilig kunnen verlaten.

 

 

 Video

 

 

 

Uitslaande brand Holwierde onder controle Uitslaande brand Holwierde onder controle
Uitslaande brand Holwierde onder controle  
Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
Dutch Supercross 1,2,3 november 2019
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen