112Groningen.nl

Twitter RSS
Loket Leefbaarheid / Kansrijk Groningen maakt buurt AED financieel mogelijk
20-07-2018, Persbericht

Loket Leefbaarheid / Kansrijk Groningen maakt buurt AED financieel mogelijk


Groningen - Loket Leefbaarheid / Kansrijk Groningen heeft een Automatische Externe Defibrillator (AED) en een reanimatie cursus financieel mogelijk gemaakt.

De AED hangt bij Westersingel 56 in Appingedam en is voor burgerhulpverleners die aangesloten zijn bij Groningen Hart Veilig / HartveiligWonen toegankelijk bij een reanimatie oproep.

 

In de toekomst zal de AED kast bij een reanimatie oproep op afstand geopend kunnen worden door de 112 meldkamer. Voor eerst is een pincode nodig die middels een SMS / APP toegestuurd wordt bij een mogelijke reanimatie oproep binnen de 6-minutenzone alwaar de AED hangt.

 

Burgerhulpverleners die in de 6-minuten zone wonen en zich hadden aangemeld voor dit initiatief  hebben op zaterdag 23 juni j.l. een reanimatie cursus gekregen van instructeurs aangesloten bij de stichting Groningen Hart Veilig.

 

Speciale dank aan Woonstichting Groninger Huis voor het beschikbaar stellen van de stroomvoorziening.

 

Uiteraard kunnen er nog meer burgerhulpverleners binnen de 6-minutenzone bij de groep, zij kunnen voor verdere informatie een email sturen naar info@reanimatieENaed.nl.

 

Op de foto overhandigd dhr. Chris Bossina van Defibtech B.V. uit Roden de AED aan initiatiefnemer Tjarko Boomgaarden. Op de andere foto de wijkburgerhulpverleners.

 

Loket Leefbaarheid / Kansrijk Groningen maakt buurt AED financieel mogelijk Loket Leefbaarheid / Kansrijk Groningen maakt buurt AED financieel mogelijk

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen