112Groningen.nl

Twitter RSS
Zaterdag 26-05-18 de Walk for Life en landmachtdagen
24-05-2018, redactie

Zaterdag 26-05-18 de Walk for Life en landmachtdagen


Groningen - Stichting Walk for Life organiseert ondermeer een wandel- en loopevenement met als doel geld in te zamelen voor jongvolwassenen (18 – 35 jaar) geconfronteerd met kanker.

Met dit evenement willen we zaterdag 26 mei zoveel mogelijk mensen mobiliseren en activeren om mee te lopen. Met als doel: aandacht te vragen- en geld te genereren voor deze groep.

 

Wij willen jongvolwassenen, van 18 t/m 35 jaar, die met kanker worden geconfronteerd, hoop geven, kracht bieden om hun leven weer op te pakken. Jonge mensen, in de opbouwfase van hun leven, geconfronteerd met kanker perspectief geven voor hun toekomst.

 

Hoe doen we dat?


De Stichting Walk for Life Groningen organiseert ondermeer een wandel- en loopevenement voor jongvolwassenen (18 – 35 jaar) geconfronteerd met kanker. Met dit evenement willen we zoveel mogelijk mensen mobiliseren en activeren om mee te lopen. Met als doel: aandacht te vragen- en geld te genereren voor deze groep.

 

Wat doen we met dat geld?


Met het geld bij elkaar gelopen door de deelnemers van het evenement realiseren wij concrete initiatieven voor deze groep, in alle facetten van hun leven.

Onze kernwaarden zijn:

Samen
Optimistisch
Strijdvaardig
Kernproblemen van jongvolwassenen met kanker:
Als jongvolwassene sta je in de startblokken voor de toekomst, je bouwt een fundering op om daarop je verdere leven te bouwen. Je volgt een opleiding, gaat op zoek naar een leuke baan, gaat relaties aan- allemaal stappen op weg naar zelfstandigheid.

 

En dan overkomt je dat wat je volledig van de weg slaat, je wordt geconfronteerd met kanker, de wereld staat dan volledig stil. De toekomst die je voor ogen had komt in een geheel ander licht te staan.

 

Je moet behandelingen ondergaan die bijzonder ingrijpend zijn en soms ook met grote gevolgen die je je hele leven met je mee moet dragen. Kanker treft niet alleen jezelf en je directe naasten met alle angsten en onzekerheden maar de maatschappij en je omgeving confronteren je er ook elke keer weer mee:

 

Probeer maar eens een baan te krijgen, of probeer je staande te houden in je huidige baan. Probeer maar eens een hypotheek te krijgen met de daarbij behorende verzekeringen. Ook kinderen krijgen is geen vanzelfsprekende stap meer.

 

Kortom: zoveel redenen om ons uiterste best te doen om het voor deze groep jonge mensen op te nemen.

 

De ziekte wegnemen kunnen we helaas niet maar we kunnen wel ons best doen om de gevolgen draaglijker te maken.

 

 

Website Walk for Life

 

Ook zijn zaterdag 26 mei 2018 de landmachtdagen van Defensie op de Kaapse Baan bij het Paterswoldsemeer. Voor meer info daarover zie

 

 

 

Zaterdag 26-05-18 de Walk for Life en landmachtdagen  

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
101 BHV
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen