112Groningen.nl

Twitter RSS
Resultaten grote verkeerscontrole in Groningen
09-05-2018, Joey Lameris - 112Groningen.nl

Resultaten grote verkeerscontrole in Groningen


Groningen - Resultaten gezamenlijke verkeerscontrole. De politie heeft dinsdag samen met ketenpartners; Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee, RDW, VVN, ANWB, Gemeente Groningen een multi disciplinaire verkeerscontrole gehouden op de parkeerplaats

Van politiezijde werden verschillende disciplines ingezet zoals alcoholbus, geluidsmeting, lichtdoorlaatheidmeting (Tintman), wegingen, rollenbank, Vreemdelingendienst, Financiële Recherche, Afpakteam, een inbraakspecialist, een drugs/tabakshond Douane.

 

In totaal deden er 110 personen mee aan de controle. Er werd gebruik gemaakt van twee politie ANPR voertuigen en één ANPR voertuig van de Belastingdienst. Een negental motorrijders en videoauto's brachten de ANPR hits binnen en verder voertuigen welke tevens interessant waren om gecontroleerd te worden.

 

Elke bestuurder moest een blaastest ondergaan waarbij het BOB-team van VVN "Bobsleutels" uitdeelde. In totaal werden er 77 Belastinghits en 39 Politiehits binnengebracht. In totaal werden er door de Belastingdienst 13 voertuigen afgesleept en door de Politie 10 voertuigen. Hierbij werden twee voertuigen van Poort uit Hoogkerk ingezet. In totaal werd door de Belastingdienst 60.000,- euro geïnt. In totaal heeft de Politie voor 2400,- euro aan boetes geïnt.

 

Twee maal werd er proces verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed van drugs en eenmaal maal voor alcohol. Twee maal had men geen geldig BE rijbewijs en eenmaal maal geen AM (brmf) rijbewijs. Een maal maal werd er gereden met een ingevorderd rijbewijs (art.9 WVW). Vijf maal werd er bekeurd voor constructiesnelheid bromfiets waarbij het voertuig op WOK is gezet. Twee maal was er sprake van overlading Twee maal bleek men met geblindeerde ruiten te rijden (Tintman).

Bij de controle werden meerdere soorten verkeersovertredingen geconstateerd waarvoor proces verbaal is opgemaakt.

 

Zie ook:  Grote controle op het Sontplein

 

Resultaten grote verkeerscontrole in Groningen Resultaten grote verkeerscontrole in Groningen
Resultaten grote verkeerscontrole in Groningen  

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
s
101 BHV
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen