112Groningen.nl

Twitter RSS
Victor Chumo uit Kenia winnaar 31e editie 4Mijl
08-10-2017, Patrick Wind 112gr

Victor Chumo uit Kenia winnaar 31e editie 4Mijl


Groningen - Keniaan Victor Chumo is de winnaar geworden van de 31e editie van de 4Mijl van Groningen.

In de laatste meters wist hij Kejelcha te verslaan. De winnende tijd was 17 minuten en 28 seconden.

 

Kejelcha eindigde als tweede. Noah Kipkemboi werd derde. En bij de vrouwen won Ruth Jebet. Ze liep in 19 minuut 16 de 4 Mijl.

 

Richard Douma was dit jaar verrassend de snelste Nederlander. Douma finishte in precies 19 minuten. Jip Vastenburg was de snelste Nederlandse vrouw en evenaarde op prachtige wijze het parcoursrecord van de Nederlandse vrouwen in 19 minuten en 59 seconden.

 

Voor de 31ste editie waren sterke internationale en nationale atleten aanwezig. De weersomstandigheden bij de start in Haren waren uitstekend: droog, zon, circa 13 graden en lichte wind. Na het startschot en snel bochtenwerk versnelden de atleten voor het lange rechte stuk richting Groningen. De doorkomst halverwege lag net iets onder de negen minuten met een kopgroep van negen atleten. Eenmaal bij de Vismarkt aangekomen genoot Chumo zichtbaar van het in grote getale aanwezige publiek en finishte door het lint van hoofdsponsor Menzis.

 

Onder belangstelling van de nationale en internationale pers laat Chumo enthousiast weten: “Wat een mooie wedstrijd! De start in Haren, het snelle en vlakke parcours met veel publiek, alles aan dit evenement straalt. De finish zal ik niet meer vergeten!”

De organisatie laat na afloop weten tevreden te zijn met het resultaat en de gelopen tijden: “Op alle fronten een prachtige wedstrijd. Snelle tijden, geweldige weersomstandigheden en een spannende wedstrijd” zegt Race Director Elske Dijkstra.

 

 

 

Dvhn

 

Tv Noord

 

enz.

 

 

Victor Chumo uit Kenia winnaar 31e editie 4Mijl Victor Chumo uit Kenia winnaar 31e editie 4Mijl
Victor Chumo uit Kenia winnaar 31e editie 4Mijl  

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
101 BHV
RB Visuals - Fotografie en videografie
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen