112Groningen.nl

Twitter RSS
Kind lastig gevallen in De Wilp
08-09-2017, Politie Ommelanden West Facebook

Kind lastig gevallen in De Wilp


De Wilp - Deze week is in het dorp De Wilp een meisje lastig gevallen door een nog onbekende man. Dat gebeurde bij basisschool De Dorpel. De man benaderde het meisje en vroeg of ze mee ging naar zijn auto om jonge katjes te bekijken.

Gelukkig heeft het meisje dit niet gedaan en is de school in gelopen. Wij zijn op zoek naar deze man. We hebben de afgelopen dagen veel reacties uit het dorp gehad, ook m.b.t. verdachte situaties. Zo werd o.a. een kenteken doorgegeven van een bestelauto, die mensen hadden zien rondrijden. Hiernaar is onderzoek verricht en we hebben de bestuurder van deze bus gesproken. Uit onderzoek is duidelijk geworden dat het genoemde kenteken en bestuurder NIETS met deze zaak van doen hadden.

 

Daarom zoeken we verder. We vragen iedereen om verdachte situaties direct bij ons te melden en als je informatie hebt om dit aan ons door te geven.

Verder zijn er door de school brieven meegegeven aan de leerlingen met daarin enkele belangrijke adviezen voor ouders. Die willen we hier ook even noemen, omdat ze eigenlijk voor alle ouders met schoolgaande kinderen gelden.

 

· Ga met je kind in gesprek en houd het algemeen en treedt niet in detail waardoor alles en iedereen als onveilig gezien kan worden.
· Benoem dat ze niet mee moeten gaan met vreemden en dat ze, een voor hun, veilige plek opzoeken.
· Laat ze “vreemde en gekke” situaties wel melden.

 

Ook in de media wordt nu aandacht besteed aan dit voorval. Wij nemen de zaak heel serieus en zullen extra surveilleren in De Wilp. Wij vragen iedereen om bij verdachte situaties of bij berichten over een mogelijke verdachte niet zelf iets te ondernemen maar dit vooral aan de politie over te laten te laten. Wij zien dat er veel informatie via sociale media en via whats appgroepen wordt gedeeld. Maar alle informatie moet wel op de juiste waarde worden geschat en nagetrokken voordat er actie ondernomen kan worden.

 

Bel bij verdachte situaties altijd met 112 en blijf informatie aan ons doorgeven zodat wij deze zaak zo snel mogelijk kunnen oplossen.

 

 

   

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief
Sunday 15 July
Brand na kanonschot in Bourtange
Persoon raakt te water bij Ter Apel
112Groningen zoekt nog een paar nieuwe correspondenten in de regio
Saturday 14 July
Hoogwerker geschaard op A7 bij Hoogkerk
Poging brandstichting in De Wilp
Ongeval letsel Leegeweg Groningen
Bermbrand bij Den Ham snel geblust door molenaar
Friday 13 July
Grootste luchtballon van Europa doet weer Meerstad aan (Video)
Auto tegen boom bij Faan
Forse buitenbrand Kardingerweg Groningen

Timpweg Raamdecoratie Groningen
101 BHV
RB Visuals - Fotografie en videografie
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen