112Groningen.nl

Twitter RSS
Jongeman aangehouden voor onnodig bellen 112
07-09-2017, Politie.nl

Jongeman aangehouden voor onnodig bellen 112


Groningen - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige inwoner van Groningen aangehouden voor het onnodig bellen van het alarmnummer 112.

 De mobiele telefoon van de jongeman werd in beslag genomen. De 19-jarige had een conflict met een portier van een uitgaansgelegenheid aan het Boterdiep over een achtergebleven tas. Toen de Groninger zijn gelijk niet kon krijgen, belde hij met de Meldkamer Noord-Nederland. De jongeman wilde graag dat agenten hem gingen helpen om zijn tas terug te krijgen. Blijkbaar ging dit hem niet snel genoeg want de 19-jarige bleef maar 112 bellen.

 

Agenten probeerden te bemiddelen tussen de portier en de jongeman. De uitkomst hiervan was dat hij de volgende ochtend zijn tas kon ophalen. De Groninger kreeg te horen dat hij hiervoor niet weer met 112 moest bellen. De agenten vertrokken vervolgens naar een volgende melding. Niet veel later werd de Meldkamer Noord-Nederland weer diverse keren door de 19-jarige gebeld.

 

Agenten gingen weer terug naar het Boterdiep. Daar werd de Groninger aangehouden en zijn mobiele telefoon in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar voor nader onderzoek ingesloten.


Strafbaar


Het doen van valse 1-1-2 meldingen is strafbaar. Bovendien belast het ook onnodig de telefoonlijnen van de Meldkamer Noord-Nederland. Mensen die echt in nood zijn of snel politie willen spreken bij heterdaadsituaties moeten daardoor langer wachten. Misbruik wordt daarom altijd aangepakt.

 

 

   

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief
Sunday 15 July
Brand na kanonschot in Bourtange
Persoon raakt te water bij Ter Apel
112Groningen zoekt nog een paar nieuwe correspondenten in de regio
Saturday 14 July
Hoogwerker geschaard op A7 bij Hoogkerk
Poging brandstichting in De Wilp
Ongeval letsel Leegeweg Groningen
Bermbrand bij Den Ham snel geblust door molenaar
Friday 13 July
Grootste luchtballon van Europa doet weer Meerstad aan (Video)
Auto tegen boom bij Faan
Forse buitenbrand Kardingerweg Groningen

Timpweg Raamdecoratie Groningen
101 BHV
RB Visuals - Fotografie en videografie
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen