112Groningen.nl

Twitter RSS
Saxofoon spelende automobilist op A7
18-04-2017, Facebook Team verkeer NN

Saxofoon spelende automobilist op A7


Grongen/ Friesland - Dinsdagmiddag werd op de A7 tussen Drachten en Groningen door de videosurveillance een 49-jarige man uit Diemen gefilmd die achter het stuur een saxofoon in zijn handen hield.

De man reed met een snelheid van 80 tot 90 km/u op korte afstand achter een vrachtwagen en reed niet bepaald in een vloeiende lijn. Toen de surveillanten naast hem kwam rijden rijden zagen ze een saxofoon op het stuur liggen waarop de man de kleppen aan het bespelen was zonder erop te blazen.

 

Na vele kilometers werd een stopteken gegeven dat niet direct werd opgemerkt. Pas na het gebruik van de blauwe flitslampen van de dienstauto werd het stopteken gezien en ging de man mee voor een gesprek. Hij verklaarde in een band te spelen en was zijn stukken ‘droog aan het oefenen’. Hierbij speelde hij het stuk alleen met zijn handen en hoefde niet op de sax te blazen. Na het zien van de gemaakte beelden beloofde hij beterschap.

 

Er is proces-verbaal opgemaakt voor art.5 van de Wegenverkeerswet voor het (kunnen) veroorzaken van gevaar of hinder. Deze vorm van afleiding kan makkelijk tot ongevallen leiden. Juist hierom wordt momenteel meer gecontroleerd op de A7.

 

 

Saxofoon spelende automobilist op A7  

De laatste tweet wordt geladen..

112Groningen @ Twitter

Archief

Timpweg Raamdecoratie Groningen
101 BHV
Schanspop 2018
De Rijbewijs Coach
De Koffiewinkel
Rijschool Van Der Heijde OOG Digitaal Dijkemas Autoglas BHV Store
Woningontruiming Groningen en Verhuizingen Groningen